Dacă te simți obosit și fără energie, s-ar putea să ai nevoie de o cură de detoxificare. Atunci când corpul tău este încărcat de substanțe nesănătoase, ești mai predispus la răceli și infecții.
Cura de detoxificare o poți face oricând simți că ai nevoie și îți vei curăța, astfel, rinichii, ficatul, intestinele, plămânii și sistemul limfatic. Înainte să o începi, este indicat să mănânci mai puține alimente grase, carne, cartofi sau dulciuri și să bei mai multe lichide. Cele mai eficiente ceaiuri pe care le poți consuma înainte de un astfel de regim sunt de păpădie, urzici și mesteacăn.
Este recomandat, de asemenea, ca pe lângă activitățile zilnice să te plimbi mai mult, să înoți și să faci sport. Cura de detoxificare ar trebui ținută de două ori pe an, timp de zece zile, dar când nu ai timp, poți încerca un regim rapid de 48 de ore, potrivit makeyourlifehealthier.com. Ce trebuie să faci pentru a elimina toxinele în 48 de ore
Este recomandat să ții cura de detoxificare în weekend. Sâmbătă, când te trezești, trebuie să bei 250 de ml de apă călduță. La micul dejun ai voie să mănânci o ceașcă de fulgi de ovăz cu o linguriță de semințe de in, 200 de ml de lapte sau de iaurt, ½ cană de fructe de pădure proaspete, 500 de ml de apă proaspătă și o cană de ceai verde sau negru.
La prânz, pregătește-ți 250 de grame de merluciu la grătar, salată verde cu cartofi și ulei de măsline, o felie de pepene ori o banană mică și 500 de ml de apă. Ai voie să iei o gustare între mese costând într-un măs, ¼ cană de semințe de dovleac și jumătate de cană de iaurt.
Pentru cină, trebuie să îți pregătești 150 de grame de ton la cuptor sau pe grătar, două căni de salată cu ulei de măsline și suc de lămâie, ½ cană de legume la aburi (broccoli sau spanac), o felie de pâine din cereale integrale, 500 de ml de apă și o cană de ceai de fenicul sau anason.
În a doua zi, trebuie să îți începi dimineața cu o cană de apă călduță, băută pe stomacul gol. La micul dejun ai voie să mănânci o cană de fulgi de ovăz cu o linguriță de semințe de in, 200 de ml de lapte dietetic sau iaurt, o cană de ceai verde și o pară. Până la prânz, mai poți mânca un grepfrut.
Prânzul constă în supă de legume (din morcovi, mazăre, ceapă, usturpo, ardei roșu, țelină și roșii), 200 de grame de piept de pui la grătar, 150 de grame de castraveți și 500 de ml de apă.
Până la cină mai ai voie să mănânci un măr și să bei 500 de ml de apă, iar seara trebuie să mănânci o salată din morcovi, sfeclă roșie și suc de lămâie, o felie de pâine din cereale integrale și o cană de ceai de urzici.
Sursa: libertatea.ro