Un studiu publicat recent în revista Nature susține că indivizii de sex masculin sunt înzestrați cu neuroni dedicați exclusiv căutării de sex, chiar cu prețul renunțării la hrană.
Deși studiul a fost dezvoltat de biologi doar în cazul unui tip de viermi, specialiștii University College London și ai colegiului de medicină Albert Einstein susțin că este relevant pentru a înțelege variațiile între sexe și în cazul oamenilor.
Biologii au descoperit că evoluțiile genetice au dus la schimbări structurale în creierul masculilor, care nu se regăsesc în cazul femelelor, potrivit The Independent.
"Aceste schimbări au făcut creierul masculin să funcționeze radical diferit, permițând indivizilor de sex masculin să își amintească întâlnirile sexuale și să prioritizeze sexul în situațiile viitoare", a explicat Dr Arantza Barrios, unul dintre autorii studiului.
"Deși studiul a fost realizat asupra unor mici viermi, ne dă totuși o perspectivă care ne ajută să apreciem și să înțelegem mai bine varietatea sexualității umane, orientarea sexuală și identificarea de gen", a declarat un alt autor, prof. Scott Emmons.