Delia a recunoscut treptat că există anumite tulburări neurologice care îi afectează sănătatea: ADHD, misofonie, anxietate și sindromul Peter Pan. Ea a vorbit, în repetate rânduri, despre afecțiunile cu care se confruntă.
Artista a adus în discuție, în mediul online, de câteva ori, subiecte legate despre ADHD, tulburare care vine la pachet cu diferite probleme. Aceasta a mărturisit public faptul că are parte de multe provocări în carieră, dar și-n viața zi cu zi din cauza acestei afecțiuni.
„Noaptea, când oamenii dorm, eu mai fac câte ceva. Eu nu dorm. Sunt bolnăvioară, sufăr de ADHD. Trebuie să fac foarte multe chestii, astfel nu sunt împlinită sufletește”, spunea vedeta, în podcastul lui Gojira.
ADHD este o tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate. Are numeroase simptome, printre care lipsa atenției, dificultăți de organizare ori de realizare a anumitor sarcini, vorbirea fără întrerupere, agitație, dar și altele.
India fierbe, la propriu. Temperatură record de 52,3°C, înregistrată miercuri la New Delhi
Delia a dezvăluit că suferă și de misofonie. Artista este foarte sensibilă atunci când vine vorba de sunete. Acest sindrom poate afecta viața socială, pentru că există unele sunete care pot stârni reacții adverse în rândul celor care suferă de această tulburare. Cei care nu știu cum să gestioneze această afecțiune pot deveni ușor agresivi, furioși sau se pot izola, scrie Tabu.ro.
Artista a dezvăluit că trece uneori și prin episoade de anxietate: „Nu pot să spun că am avut niște probleme, niște drame, dar am faze în care mă cuprinde anxietatea. Pot fi minute în care simt o stare care nu îmi este foarte confortabilă și poate fi legată de un mic detaliu, poate fi provocată de o ieșire în public pe care nu o pot controla sau care nu-mi provoacă plăcere”, dezvăluia Delia Matache, într-un interviu.
Delia a mărturisit că suferă și de sindromul Peter Pan. Această afecțiune presupune că un adult nu se poate comporta adecvat vârstei sale. Tulburarea a fost descoperită în 1983 de psihologul Dan Riley, care dezvolta și o teorie asupra acestui sindrom. Mai exact, adulții depistați cu Peter Pan nu pot fi responsabili în anumite situații, deși sunt persoane inteligente.
„În esență, suntem niște copii dezvoltați. Ni se mai ridează pielea, avem experiență și bani, dar tot copii suntem. Ne cumpărăm jucării. Cu aceeași bucurie, mă uit și fac: iiii, magazin de jucării, orice, cosmetice, tricouri. Și n-ai voie să uiți, depinde cum te-a marcat copilăria. Pe mine, copilăria mea m-a marcat”, spunea Delia, acum ceva timp.