Înainte de orice, merită să aveţi în vedere două situaţii complet distincte în care mai aveţi sau nu o şansă să recuperaţi fişiere de pe un hard disk. În momentul în care respectivul mediu de stocare nu mai scoate nici un sunet când este conectat la curent, este mort, iar posibilitatea de a mai accesa vreodată informaţii de pe el tinde spre zero.
Un alt scenariu la fel de pesimist implică un zgomot agresiv, ciclic, ce poate fi asemănat cu o unghie pe tablă în şcoala generală cu câteva secunde de pauză până la repetare. În principiu, într-o astfel de situaţie ar fi bine să renunţaţi la a mai spera că vă veţi recupera datele, dar nu vă împiedică nimeni să urmaţi paşii din acest tutorial pentru ,,recuperarea datelor de pe un hard disk stricat.”
Cazul ideal, dacă îl putem numi aşa, este ca un PC să nu mai pornească, Windows-ul să nu se mai încarce sau partiţiile de un hard disk să fie atât de defecte încât să vă ceară să le formataţi a doua zi după ce v-aţi copiat fotografiile şi clipurile realizate în concediu. După o formatare realizată din greşeală este de asemenea recomandabil să urmaţi aceşti paşi.
Ideea este că, dacă aţi fost surprinşi că nişte fişiere nu mai există sau nu mai pot fi copiate, iar sistemul de operare vă afişează nişte erori surprinzătoare, mai mult sau mai puţin concludente, ar fi bine să faceţi rost de...
Află cum recuperezi datele de pe un hard-disk defect