Energia geotermală face parte din clasa energiilor regenerabile (verzi) şi reprezintă căldura care provine din interiorul pământului, prin roci şi fluide subterane, și se obţine prin captarea apei fierbinţi şi a aburilor din zonele cu activitate vulcanică şi tectonică sau a căldurii subpământene, scrie renasterea.ro.
În Timiş există mai multe sonde. Lovrinul este însă singura localitatea din județ unde agentul termic furnizat către populație, prin serviciul public, îl reprezintă apa geotermală.
L-au făcut comuniștii, în anii ’80, însă sub zece la sută dintre localnici beneficiază de acest sistem. Este vorba de peste 80 de familii care locuiesc în apartamente de bloc, dar și la casele situate la șoseaua principală. De asemenea, sunt incluse instituțiile publice: primăria, școala, grădinița, dispensarul medical și cabinetele stomatologice.
Beneficiile sunt multiple, susțin oamenii, iar costurile la încălzire sunt reduse cu aproape jumătate față de cei care se încălzesc cu combustibil solid.