Mila şi israelienii Simhon Efraim Atzmon, Kastro Charli, Malka Yosef Shmuel şi Erlich Nehemia se află în arest preventiv, în timp ce al cincilea israelian deferit justiţiei, Z. B., va fi judecat în stare de libertate.
Simhon Efraim Atzmon va fi judecat pentru constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, tâlhărie şi şantaj în formă continuată, Kastro Charli - pentru constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie, fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi şantaj în formă continuată, iar Malka Yosef Shmuel - pentru constituire a unui grup infracţional organizat, tâlhărie şi şantaj în formă continuată.
Erlich Nehemia a fost deferit justiţiei pentru constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal, complicitate la tâlhărie, tâlhărie, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi şantaj în formă continuată, iar Mihai Mila, cetăţean român, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi şantaj.
Z. B. va fi judecat pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la tâlhărie.
Potrivit procurorilor, în noaptea de 3 iunie 2013, inculpaţii, prin ameninţare cu o armă de foc, au lipsit-o de libertate pe partea vătămata M. H., obligând-o ca în schimbul eliberării să plătească două milioane de euro. "Din această sumă, inculpaţii au încasat 400.000 de lei sub forma unui contract de prestări servicii pe care partea vătămată a fost obligată să îl semneze. Ulterior încasării sumei menţionate, inculpaţii au continuat să exercite presiuni asupra părţii vătămate pentru a o determina să plătească diferenţa", susţine DIICOT.
De asemenea, arată anchetatorii, în perioada februarie - martie 2012, inculpaţii au constrâns-o prin ameninţare pe partea vătămată R. G. O. să le dea 80.000 de euro.
"Totodată, există suspiciuni că, în perioada iunie - august 2012, inculpaţii prin ameninţare, au deposedat-o pe partea vătămată M. D. de un autoturism şi un ceas din aur, continuând ulterior presiunile asupra acesteia în scopul obţinerii sumei de 60.000 de euro. În perioada noiembrie 2012 - aprilie 2013, prin ameninţări repetate, inculpaţii au constrâns părţile vătămate C.M şi C.S să le remită suma de 513.000 euro, o parte din bani fiind încasaţi sub forma unor contracte fictive de împrumut şi vânzare cumpărare", mai susţin procurorii de la crimă organizată.
DIICOT precizează că în dosar au fost instituite măsuri asiguratorii.
Cei şase vor fi judecaţi de Tribunalul Bucureşti.
În anchetă a fost vehiculat şi numele lui Tolea Ciumac, acesta mergând în 9 octombrie 2013 la sediul Poliţiei Capitalei, pentru a afla detalii despre calitatea sa în acest dosar. Ciumac s-a prezentat în 15 octombrie 2013 şi la DIICOT, fiind citat pentru a fi audiat ca martor în acest dosar.
Printre cei care au fost audiaţi de procurori s-au numărat şi medici esteticieni.