Astfel, organismul uman are nevoie de nutrienţi de toate tipurile pentru a funcţiona în condiţii optime. Asta înseamnă că implicit are nevoie şi de carbohidraţi pentru că aceştia au şi efecte pozitive asupra organismului.
Iată doar câteva din efectele pozitive ale carbohidraţilor asupra organismului:
– Creierul are nevoie de carbohidraţi că să funcţioneze la capacitate maximă. De ce? Pentru că creierul “trăieşte” cu glucoză, iar cabohidratii sănătoşi, cei cu eliberare treptate, conţin glucoză. Dacă nu oferi creierului suficientă glucoză, capacitatea de gândi, capacitatea de a învaţă şi cea de a-ţi aminti unele lucruri scad pentru că neurotransmitatorii din creieri nu primesc suficientă glucoză de sintetizat.
– Carbohidraţii sănătoşi din fructe şi din legume, mai ales, conţin şi fibre, iar acestea ajută la reducerea balonării şi la bună funcţionare a întregului sistem digestiv.
– Majoritatea carbohidraţilor sănătoşi conţin triptofan, o substanţă care contribuia la producţia de serotonină, hormonul stării de bine, al fericirii, la nivelul creierului. Fără triptofanul din carbohidraţii buni, nivelul de serotonină scade, fapt care predispune individul la tristeţe, la stări depresive, generându-i şi probleme de somn. Lipsa triptofanului pe fondul eliminării carbohidraţilor în timpul curelor de slăbire este ceea ce ne face să fim morocănoşi.
Continuarea pe Lyla.ro