Mai multe studii pe animale au arătat că iasomia are capacitatea de a încetini evoluţia celulelor canceroase. Un studiu realizat pe şoareci a arătat că este benefic mai ales în caz de cancer mamar, în timp ce un altul a scos la iveală faptul că ajută în caz de cancer al prostatei.
De altfel, conform Suite101.com, cercetătorii israelieni au reuşit să obţină un medicament anti-cancer folosindu-se de un component al plantei. Testele ulterioare au arătat că acest medicament inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. Se speră ca acest medicament să întregească în curând tratamentul pentru cancer, făcându-l mai eficient.
De asemenea, un studiu realizat în Japonia a arătat că mirosul iasomiei are un efect calmant. Când voluntarii au fost lăsaţi să miroasă această plantă, ritmul bătăilor inimii lor a scăzut, ei devenind mai calmi şi mai relaxaţi.
Pe lângă toate acestea, un experiemnt realizat pe hamsteri a arătat că antioxidanţii din ceaiul de iasomie, în special catehinele, au proprietatea de a scădea colesterolul şi nivelul trigliceridelor, atunci când animalele aveau parte de o alimentaţie bogată în grăsimi. Deşi este nevoie de mai multe studii care să confirme ipoteza în cazul oamenilor, acest tip de ceai poate aduce beneficii celor a căror dietă e bogată în grăsimi. Proprietăţi anti-bacteriene În cadrul unui studiu realizat la Universitatea de Stat Kansas, s-a arătat că ceaiul de iasomie are abilitatea de a preveni intoxicatiile cu Salmonella şi Listeria, aspect ce şi-ar putea găsi aplicabilitatea în industria alimentară, unde se caută metode naturale de a ucide bacteriile ce au că efect intoxicaţiile.