Planta are o istorie veche privind folosirea ei în medicina tradițională, datorită proprietăților sale antifungice, antibacteriene, antidepresive, antidiabetice, este un bun calmant al durerii și reductor de febră, este eficientă chiar și în tratarea astmului bronșic. De asemenea, planta deţine recordul mondial în ceea ce priveşte conţinutul de antioxidanţi.
Moringa conține, de asemenea, numeroși compuși anticancer, cum ar fi kaempferolul, rhamnetina și isoquercetina. Acum, cercetătorii au descoperit că moringa are un potențial anticancer cu rezultate pozitive împotriva cancerului ovarian, de ficat, cancer pulmonar sau melanom.
Trebuie să aveți în vedere faptul că mai este un drum lung până moringa va ajunge să fie utilizată în tratarea cancerului, și totuși, acest tip de studiu este important deoarece indică potențialul unui punct de plecare pentru medicina viitorului.
Cea mai mare cultură de Moringa din lume se găsește în India, iar acest fapt ar putea constitui unul din motivele pentru care rata mortalității din cauza cancerului pancreatic în India este cu 84% mai mică decât în America.