Cele mai frecvente cauze care duc la infarct. De ce trebuie sa te feresti. Sfaturile cardiologului, pe care toată lumea trebuie să le urmeze. Iată tot ce trebuie să știi pentru a evita un infarct.
Semnele unui infarct apar cu puțin timp înainte de a se produce nefericitul incident. Cum să le recunoști și ce trebuie să faci dacă ai simptome?
Semnele unui infarct
Călin Popa, medic primar chirurgie cardiovasculară a vorbit în cadrul unei emisiuni, despre primele semne ale unui infarct și ce trebuie să faci pentru a salva o viață.
Viața agitată și stilul de viață actual al populației este una dintre cauzele principale ale problemelor cardiace. Inclusiv, în rândul tinerilor, spune specialistul în cardiologie.
Cei cu frică de boală trăiesc mai puțin - Studiul care arată cum își scurtează ipohondrii durata vieții
Alimentația de tip fast food și nesănătoasă, dar și lipsa exercițiilor fizice sunt cauze care duc la apariția afecțiunilor cardiace și la îmbătrânirea arterelor, conform medicului.
Semne care dau de înțeles că ești predispus la infarct
Există cinci factori favorizanți care fie cumulați, fie singuri pot să dea boală coronariană și care în final poate să ducă la infarct miocardic, spune doctorul. Aceștia sunt: fumatul, sedentarismul, diabetul zaharat. De asemenea, dislipidemiile, care sunt acumulările anormale ale grăsimilor în sânge.
Leguma banală care întărește oasele și apără organismul de infecții. E prezentă în toate bucătăriile
Pe de cealaltă parte, durerea în piept, caracterizată ca o gheară, palpitațiile, oboseala, dispnee, care se manifestă prin lipsa de aer la un efort mai mare sau mai mic sau durerea în piept, care de obicei trece dacă facem efort, dar care se accentuează în timp. Toate acestea sunt semne care ar trebui să-i alerteze, în special, pe acei oameni care au factori predispozanți pentru boala coronariană, a precizat cardiologul.
Totodată, medicul recomandă persoanelor care se confruntă cu aceste simptome să se prezinte de urgență la doctor. Medicul îl va supune unui set de investigații în urma cărora se va stabili diagnosticul și tratamentul.
Continuarea pe Almanah Online