În compoziţia frunzelor de curry se găsesc fier şi acid folic, două substanţe care asigură buna funcţionare a organismului. Un nivel optim de fier previne apariţia anemiei, în timp ce acidul folic ajută la o mai bună absorţie a mineralului în organism.
Dacă suferi de anemie, consumă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, câte o curmală şi două frunze de curry.
În cazul în care suferi de tuse seacă, sinuzită sau de congestie la nivelul pieptului, poţi folosi curry pudră, deoarece abundă în vitaminale A şi C şi compuşi precum camferol, care are proprietăţi antiinflamatoare, antibacteriene, antifungice şi decongestionante.
Pentru a benefia de toate aceste efecte pozitive ale frunzelor de curry, ai nevoie de o linguriţă de pudră din acest condiment care se amestecă bine cu o linguriţă de miere şi se consumă de două ori pe zi, scrie clickpentrufemei.ro.
Frunzele de curry sunt un bun adjuvant în tratarea diabetului. Studii efectuate de-a lungul timpului arată că frunzele de curry joacă un rol important în menţinerea sub control a nivelului de zahăr din sânge, datorită fibrelor pe care le conţin.
Aşadar, dacă suferi de diabet, acest remediu îţi poate fi benefic, mai ales că ajută şi la îmbunătăţirea digestiei şi, implicit, la stimularea procesului de ardere a grăsimilor din corp.
Pentru a beneficia de efectele pozitive ale frunzelor de curry, adaugă-le în toate mâncărurile pe care le prepari şi consumă frunzele pe stomacul gol.