Sunt cunoscute beneficiile pe care le aduce cafea organismului nostru, însă cercetătorii au descoperit că băută zilnic, cafeaua are efecte negative.
În timp, cafeaua dezvoltă diferite afecțiuni și creează dependență. Pe scurt, cafeaua poate dezvolta apariția bolilor cardiovasculare, afectează somnul, accelerează procesul de anxietate, stimulează centri nervoși, otiv pentru care, de multe ori, devenim mai stresați după ce consumăm cafea.
Dacă ajungeți dependent de cafea, iar dozele cresc cu fiecare zi, trebuie să știți că astfel va fi afectată și calitatea somnului. Cafeina este unul dintre cei mai vechi stimulenți naturali folosiți de om, iar din cauza consumului mare de cafea este posibil să nu mai simțim nevoia să dormim, ori să nu avem un somn odihnitor și crește producția de adrenalină. De asemenea, dacă o consumați zilnic, cafeaua nu va mai avea același efect de fiecare dată, motiv pentru care multe persoane ajung să consume tot mai multe pentru a ajunge la efectul dorit.
De altfel, trebuie să știți că băutorii de cafea au dinții mai galbeni. Doar o simplă ceașcă pe zi ajută la pătarea dinților, așa că cel mai bine ar fi să nu exagerați și să consumați de 2-3 ori pe săptămână cafea.
Persoanele care sunt anxioase, au o perioadă mai stresantă și nu-și pot stăpâni emoțiile ar fi bine să nu consume cafea prea des, deoarece cafeaua crește tensiunea și dă palpitații din cauza faptului că este un stimulent natural care funcționează în zilele în care sunteți foarte obosiți, însă este indicat să nu o consumați excesiv, ci cu limită.
Sursă: elli.ro