Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, deputatul Mircea Man a fost în incompatibilitate în perioada 19 iulie 2010 - 24 ianuarie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, cât şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare, încălcând astfel, dispoziţiile articolului 87, alineatul 1, litera d) şi articolului 91, alineatul 3, teza I din Legea 161/2003.
Potrivit articolului 87, alineatul 1 din Legea 161/2003, "funcţia de (…) preşedinte al consiliului judeţean (…) este incompatibilă cu: funcţia de (...) membru al consiliului de administraţie (…) la instituţiile publice". Articolul 91, alineatul 3 din Legea 161/2003 prevede că "alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate, în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie".
Mircea Man (PDL) a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş în mandatul 2008-2012, iar din decembrie 2012 este deputat.
ANI a precizat că Mircea Man a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.
Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei în cazul căreia s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.