Copilul a fost a adus la spital miercuri, părinții crezând că este vorba despre o răceală. Peste noapte, starea s-a agravat, iar joi dimineaţă medicii au declarat decesul.
Până la stabilirea exactă a cauzelor decesului, în unitatea medicală s-a aplicat protocolul specific acestei boli contagioase grave.
Pe de altă parte, potrivit gorj-domino.ro, politiştii din Motru au întocmit dosar penal pentru moarte suspectă, după ce părinții au făcut plângere. Direcţia de Sănătate Publică Gorj face anchetă epidemiologică şi la grădinița unde învăţa micuţul, ia trupul a fost depus la morgă, în vederea efectuării necropsiei.
Conform viceprimarului din Motru, DSP a dispus efectuarea de dezinsecție în mai multe instituții, inclusiv în scara blocului în care locuiește familia băieţelului mort.
Reprezentanții Spitalului Motru cer populației să nu se panicheze și să se adreseze medicilor de familie dacă li se pare că au simptome specifice meningitei.
La copii, unul dintre simptomele cel mai simplu de remarcat ale menigitei sunt durerile de cap puternice, chiar insuportabile, pe fondul febrei. De asemenea, un copil bolnav de meningită nu mai are poftă de mâncare, are stări de greaţă ce pot fi urmate de dureri de stomac şi vărsături. Sensibilitatea la lumina puternică, ce duce la lăcrimare, este un alt simptom potenţial al meningitei.
Ultima alertă de meningită, în urma unui deces, a fost în iunie anul trecut, la Braşov. Atunci, un licean de 17 ani a murit, iar alţi aproape 20 de tineri au fost internaţi cu suspciunea că ar suferi de aceeaşi boală.