De ce a lipsit soția lui Vadim Tudor de la parastasul de 9 ani
Corneliu Vadim Tudor, care a decedat pe 14 septembrie 2015 la vârsta de 65 de ani în urma unui infarct, a lăsat în urma sa o familie îndurerată: soția Doina și cele două fiice, Eugenia și Lidia. Deși Doina Vadim Tudor și-ar fi dorit să fie prezentă la parastasul soțului său, aceasta nu a putut participa din cauza unei răceli severe care a țintuit-o la pat.
Parastasul a avut loc la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București, unde preotul Emil-Nedelea Cărămizaru, un vechi prieten și duhovnic al „Tribunului”, a oficiat slujba de pomenire. Acesta a fost alături de familia Vadim de-a lungul anilor, oferindu-le sprijin spiritual și emoțional în momentele dificile.
Lidia Vadim, fiica cea mare a politicianului, a transmis un mesaj emoționant după ceremonia de comemorare: „Joi a avut loc parastasul de 9 ani de la plecarea tatălui meu la Cer. Un prilej de aducere aminte și de rugăciune pentru sufletul celui care a făcut atât de mult bine cât a trăit pe pământ. Îi mulțumim Părintelui Emil-Nedelea Cărămizaru, de la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor.”
Lidia Vadim: „Tatăl meu mă ghidează de acolo de sus”
Lidia Vadim, care a intrat în politică anul trecut, candidând pentru Primăria Sectorului 5 din partea partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), a mărturisit că simte prezența și sprijinul tatălui său chiar și după moartea acestuia. „Sunt convinsă că el mă sprijină și mă ghidează de acolo de Sus în tot ceea ce fac,” a declarat ea.
Deși nu l-a mai visat recent, Lidia a spus că, în trecut, îl visa pe tatăl său în momentele de cumpănă, ceea ce o întărește în convingerea că el veghează asupra ei și a familiei.
Ultima zi a „Tribunului”
Lidia Vadim a rememorat și ultimele momente din viața tatălui ei. În dimineața zilei de 14 septembrie 2015, politicianul s-a simțit rău, iar familia a apelat la ambulanță, însă, din cauza întârzierii acesteia, fiica sa a decis să-l ducă personal la spital. În drum spre ușă, Corneliu Vadim Tudor a avut un moment premonitoriu, spunând: „Mamă, asta e ultima mea zi, azi vin la tine.” Aceste cuvinte au rămas întipărite în memoria fiicei sale.
Ajuns la spital, eforturile medicilor au fost în zadar, politicianul suferind 22 de stopuri cardiace și intrând în moarte cerebrală.
Corneliu Vadim Tudor rămâne o figură proeminentă în politica românească, fiind fondatorul Partidului România Mare și ocupând funcții importante, precum senator și europarlamentar. Momentul culminant al carierei sale a fost în 2000, când a ajuns în turul doi al alegerilor prezidențiale. Decesul său, la doar 65 de ani, a lăsat un gol imens în viața familiei și a susținătorilor săi.