Articolele din categoria ULTIMELE STIRI:

Viktor Orban la Conferința Conservatoare (Profimedia)
Cum pompează guvernul lui Viktor Orban în fundațiile UDMR
Val de reacții dure după discursul rasist și anti european al premierului Ungariei de la Băile Tușnad. Premierul maghiar este criticat atât din țară, cât și în străinătate. Doar liderii UDMR au fost singurii care i-au luat apărarea lui Orban și au spus că nu e nimic rasist în premierul din țara vecină. Se întâmplă asta în condițiile în care Viktor Orban pompează, de câțiva ani, sute de milioane de euro din fonduri guvernamentale într-o uriașă rețea de fundații și persoane fizice din Transilvania.
Anunț important pentru români despre pastilele de IOD, după bombardarea centralei Zaporojie din Ucraina Video
Anunț important pentru români despre pastilele de IOD, după bombardarea centralei Zaporojie din Ucraina
Alexandru Rafila a anunțat că distribuția pastilelor de iod este „complet funcțională” în acest moment în România. Ministrul Sănătății a spus că toate persoanele de până la 40 de ani ar trebui să ia aceste pastile. Riscul unei catastrofe nucleare pare din ce în ce mai aproape după noile bombardamente ale rușilor la „ușa” centralei din Zaporojie din ultimele două zile. În același timp, specialiștii români în domeniul nuclear susțin că nu ar exista „un pericol iminent” pentru țara noastră în acest moment.
Sursa foto: Pixabay
Tații, obligați să își ia două luni de concediu de paternitate
O directivă europeană îi va obliga pe tații de nou născuți să își ia concediu de paternitate două luni. Motivul din spatele legii este că bărbații nu se implică suficient în creșterea copilului, în primul an de viață. Conform unui studiu, asta îi poate afecta pe cei mici pe termen lung. De asemenea, toți părinții din statele Uniunii Europene care au copii în vârstă de cel puțin opt ani au dreptul să ceară program de muncă redus, precum și program flexibil. 
Referendum în Lugansk 2020 (Profimedia)
Ucraina acuză Rusia că pregătește referendumuri de anexare în regiunile ocupate. Votul, cu pistolul la tâmplă
Rusia accelerează pregătirile pentru organizarea de pseudoreferendumuri pentru anexarea "pașnică" a teritoriilor ucrainene pe care le-a ocupat de la începutul invaziei. Acuzația vine din partea edilului ucrainean al Melitopolului, din regiunea Zaporijia. Acesta a mai afirmat că Moscova ar fi planificat un sistem de “votare” de 7 zile, prin care soldați ruși vor merge din casă în casă și îi vor “întreba” pe rezidenții orașului dacă sunt de acord cu anexarea.
Rectificarea bugetară 2022. BANII statului, dați cu o singură condiție - Cheltuieli tăiate cu 10% în ministere
Rectificarea bugetară 2022. BANII statului, dați cu o singură condiție: Cheltuieli tăiate cu 10% în ministere
Ministerul Muncii cere peste 8,5 miliarde de lei la rectificarea bugetara, banii vor fi folositi pentru cheltuielile cu asistența socială și plata indemnizatiilor de somaj. Bani vor merge si la Ministerul Sanatatii pentru a acoperi concediile medicale neplatite. Toate ministerele au primit sarcina sa isi reducă cheltuielile cu 10%. Atenție, fara sa afecteze plata salariilor si investitiile. Ministrii trag de bani ca de un elastic. Cresc salariile in toate ministerele, dar sefii institutiilor trebuie sa aiba grija sa se incadreze in bugetul dedicat cheltuielilor salariale.