Articolele din categoria ULTIMELE STIRI:

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu, despre scăderea calității sistemului educațional românesc: "Am ajuns la un punct de minimum, dacă nu ne redresăm, o vom plăti cu toții"

Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, recunoaște - făcând o comparație între sistemul educațional românesc actual și cel pe care l-a urmat chiar el, în tinerețe - că a scăzut continuu calitatea educației, fapt cel îl pune pe diverse motive, nu neapărat legate "strict de educație". "Opinia mea e că am ajuns la un punct de minimum, în care dacă nu ne redresăm, să începem să creștem calitatea educației, o vom plăti cu toții! Mai întâi elevii și studenții, apoi noi toți, întreaga societate", atrage atenția ministrul.

Decizie CEDO

Polonia, condamnată de CEDO pentru discrimare sexuală

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat, astăzi, Polonia pentru că a retras custodia copiilor unei mame care a început o relaţie cu o altă femeie după ce a divorţat de soţul ei. Reclamantei i s-a acordat iniţial custodia după un "divorţ amiabil" în 2005. Ulterior, un tribunal polonez i-a retras custodia copiilor săi. Instanţa şi-a bazat decizia pe o evaluare în care mama a fost întrebată dacă este homosexuală şi dacă a avut relaţii sexuale cu noua ei parteneră.

Reconstrucția Pieței Norilor poate continua

Primarul Daniel Băluță bate în instanță și Fundația Eco-Civica, a lui Daniel Trifu. Reconstrucția Pieței Norilor poate continua

În vremuri în care toată România pare încremenită în așteptarea alegerilor interne din PNL și USR-PLUS, nici oficialii care mai încearcă totuși să miște ceva pentru comunitate nu sunt lăsați să-și continue treaba, doar pentru că anumite entități nu îi agreează. Rețeta e una simplă! Dacă nu e de-al nostru, încercăm să-i blocăm orice inițiativă, pentru ca mai târziu, să-l putem arăta cu degetul că n-a făcut nimic pentru oameni.