Articolele din categoria ULTIMELE STIRI:

Un lucrător FSB la conducerea orașului Herson. Foto/Profimedia
Război Ucraina. Rușii pun un fost șef FSB la conducerea guvernului regiunii Herson
Serghei Eliseev, care până acum a fost prim-adjunct al şefului de guvern în regiunea rusă Kaliningrad, "a devenit şeful guvernului regiunii Herson", a anunţat luni seara, pe Telegram, Vladimir Saldo, care conduce administraţia de ocupaţie rusă. Guvernul lui (Eliseev) îşi preia atribuţiile marţi, a adăugat Saldo. Licenţiat al Academiei FSB, Eliseev, 51 de ani, a activat în cadrul acestui serviciu de securitate în funcţii neprecizate, potrivit site-ului regiunii Kaliningrad.
Butonul Unirii, al lui Kogălniceanu, de negăsit după 20 de ani de la furtul acestuia din Muzeul Vrancei
Butonul Unirii, al lui Kogălniceanu, de negăsit după 20 de ani de la furtul acestuia din Muzeul Vrancei
Butonul de cămașă care a aparținut lui Mihail Kogălniceanu, bijuterie pe care era gravat cântecul Hora Unirii şi care a fost furat de la Muzeul de Istorie Vrancea în anul 2004, este de negăsit. Jurnalistul care a relatat despre furt acum 20 de ani, Valentin Muscă, a ajuns directorul Muzeului Vrancei și face eforturi disperate ca să găsească bijuteria inestimabilă. Anchetatorii, însă, au clasat cazul, scrie realitateadevrancea.net.
Gabriela Firea - ministrul Familiei
Gabriela Firea: „Valabilitatea certificatelor de handicap se prelungește până la 18 ani”
Gabriela Firea - ministrul Familiei a anunțat că părinții copiilor cu afecțiuni grave - precum boli ale structurilor și funcțiilor senzoriale, tulburări cronice de metabolism și nutriție, amputații congenitale sau dobândite ale membrelor, boli ale structurii pielii, afecțiuni onologice în perioada de urmărire posterapeutică - nu mai sunt nevoiți să mai meargă în fața comisiei pentru protecția copilului, pentru a obține un nou certificat de încadrare în grad de handicap grav.
Supermarket -imagine de arhivă
Planeta, amenințată de FOAMETE! 12% din hrana lumii, în PERICOL din cauza invaziei ruse în Ucraina - ANALIZĂ
Uniunea Europană caută soluții pentru a evitat foametea ce ar putea să se abată ca urmare a blocadei rusești a porturilor de la Marea Neagră și a sancțiunilor impuse Moscovei de Occident. Un procent deloc de neglijat de circa 12% din hrana lumii este, astfel, în pericol din cauza invazie ruse în Ucraina, țara condusă de Volodimir Zelenski fiind considerată unul dintre principalele grânare ale lumii, relatează o analiză a publicației spaniole La Razon, preluată de Rador și citată de G4Media.ro.
Război Ucraina/ Foto: ProfiMedia
Război în Ucraina, ziua 132: Ofensiva rusă, concentrată în zonele de de frontieră: ATAC masiv la Dnipro. SCENARIILE pentru teritoriile ocupate - LIVE TEXT
Astăzi s-a intrat în cea de-a 132-a zi de la debutul invaziei ruse în Ucraina. Trupele ruse își mențin concentrată atenția în zona de est a țării, acolo unde se dau, în continuare, lupte aprige. Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, luni seara, în mesajul adresat naţiunii, că situaţia de pe linia frontului nu a suferit schimbări semnificative pe parcursul zilei, iar inamicul continuă să terorizeze zonele de frontieră din regiunea Sumy, oraşul Harkov şi regiunea Donbas.