Articolele din categoria POLITICĂ:

Comisia juridică ia în discuție solicitarea BP privind redactarea Hotărârii în cazul Șova
Comisia juridică retrimite către conducerea Senatului Hotărârea în cazul Șova
Comisia juridică a hotărât, în cadrul ședinței de marți, că va retrimite către Biroul Permanent al Senatului un proiect de hotărâre pentru respingerea cererii de reținere și arestare preventivă, în cazul senatorului Dan Șova. Decizia senatorilor juriști vine în contextul în care președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a solicitat Comisiei juridice să redacteze, ca urmare a deciziei CCR din 8 aprilie, textul hotărârii Senatului prin care se constată rezultatul votului exprimat de senatori, în data de 25 martie, cu privire la cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive în cazul Șova, informează Realitatea TV.
Valeria Schelean (PNL): Victor Ponta minte încă o dată, de data asta despre revizuirea Constituției
Valeria Schelean (PNL): Victor Ponta minte încă o dată, de data asta despre revizuirea Constituției
Deputatul PNL, Valeria Schelean, vicepreședinte al Comisiei pentru revizuirea Constituției, l-a acuzat pe premierul Victor Ponta, în cadrul unui comunicat de presă transmis, luni, Realitatea.net, că "a mințit, astăzi, încă o dată, atunci când a susținut că reprezentanții PNL ar fi cei care ar împedica desfășurarea lucrărilor Comisiei pentru revizuirea Constituției". Concret, Valeria Schelean subliniază că "reprezentanții PNL din Comisia pentru revizuirea Constituției au participat la toate ședințele Comisiei", însă că nu vor accepta propunerile PSD pentru modificarea legii fundamentale "care au ca obiectiv sporirea atribuțiilor funcției pe care o ocupă temporar Victor Ponta".
Klaus Iohannis și soția se vor muta la Vila Lac 3, reședința oficială. Când are loc evenimentul
Klaus Iohannis și soția se vor muta la Vila Lac 3, reședința oficială. Când are loc evenimentul
Klaus Iohannis şi soţia Carmen Iohannis vor avea la dispoziţie reşedinţa preziden­ţială (Vila Lac 3) abia în luna iulie. Regia Patrimoniului Protocolului de Stat a motivat întârzierea din cauza lucrărilor multiple de estetizare şi de igienizere. Actualmente, reşe­dinţa oficială a preşedintelui este "Vila Lac 2", o clădire cu o suprafaţă de circa 2.000 mp şi un teren de 37.230 mp.
Predoiu: Ponta nu are niciun interes ca justiția să funcționeze. PNL trebuie să radicalizeze lupta Exclusiv
Predoiu: Ponta nu are niciun interes ca justiția să funcționeze. PNL trebuie să radicalizeze lupta
Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat, luni seară, la Prime Time News, că "este limpede că există un centru de putere politică care nu are interesul ca justiția să își continue cursul", în centrul căruia se află premierul Victor Ponta, acesta fiind motivul, în viziunea sa, pentru care "încă trăim prost". În acest sens, Predoiu a subliniat faptul că există "o legătură directă între modul în care Ponta subminează justiția și nivelul de trai al cetățenilor". Pe de altă parte, Cătălin Predoiu a evidențiat faptul că Opoziția trebuie să intensifice lupta politică cu Victor Ponta, "care este o frână în calea dezvoltării României". 
Octavian Hoandră, dezvăluire incendiară a emisiunii cu Băsescu. Intenția reală a fostului președinte
Octavian Hoandră, dezvăluire incendiară a emisiunii cu Băsescu. Intenția reală a fostului președinte
Octavian Hoandră a semnat un text numit ”Câte ceva despre toate acestea”, în care aduce mai multe clarificări despre emsiunea în care l-a avut invitat pe Traian Băsescu, precizând că ”Basescu a hotarat (inainte cu doar o ora si jumatate de ora inceperii emisiunii!) sa fie prezent Vineri la Realitatea tv, doar pentru a si putea promova discursul pro Elena Udrea si impotriva justitiei”. 
Iohannis, după consultările cu partidele: Ne aflăm pe drumul cel bun.Avem acord pe 3 mari chestiuni
Iohannis, după consultările cu partidele: Ne aflăm pe drumul cel bun.Avem acord pe 3 mari chestiuni
Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, după încheierea consultărilor cu partidele parlamentare, că reprezintă primul pas "pentru o altfel de politică, a normalității", afirmând că are "convingerea că ne aflăm pe drumul cel bun". Iohannis a subliniat că există un acord pe trei mari chestiuni: adoptarea legii alegerilor locale, a legii finanțării partidelor și a campaniilor electorale, precizând, totodată, că "sunt câteva proiecte convenite la precedentele consultări care au progresat", dar și "teme sensibile precum votul pentru diaspora care nu au făcut mari progrese". Iohannis a ținut să sublinieze că "nu promulgă legi care încalcă principii constituționale" și că nu consideră că ar trebui să comenteze "personal orice eveniment".