Articolele din categoria JUSTIŢIE:

Ducu Bertzi, audiat la Parchet în legătură cu înființarea Radio Chișinău
Ducu Bertzi, audiat la Parchet în legătură cu înființarea Radio Chișinău
Cântărețul Ducu Bertzi, membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), a fost audiat, joi, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în legătură cu modul de înființare, în 2011, a Radio Chișinău de către SRR împreună cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, se precizează într-un comunicat de presă transmis AGERPRES de casa de avocatură care îl reprezintă pe Ducu Bertzi.
RADET: Vom reclama în instanță că ELCEN încarcă factura bucureștenilor
RADET: Vom reclama în instanță că ELCEN încarcă factura bucureștenilor
Președintele Consiliului de Administrație al RADET, Gabriel Dumitrașcu, a anunțat, joi, reclamarea în instanță că ELCEN încarcă factura bucureștenilor în ceea ce privește agentul termic, în condițiile în care "Legea energiei interzice subvenția încrucișată între costurile aferente producției de energie termică și cele aferente producției de energie electrică". RADET suspectează faptul că "în Capitală, ELCEN transformă parte din costurile de producție a energiei electrice pe costurile de producție a energiei termice".
Dosarul Mită la PSD: Ioan Niculae, 2 ani și jumătate de închisoare cu executare.Bunea Stancu, 3 ani
Cel mai bogat român a fost audiat de DNA. Ioan Niculae este acuzat de inginerii financiare
Miliardarul Ioan Niculae se va prezenta vineri, 24 iulie, în faţa procurorilor pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de infracţiuni de corupţie şi economice, respectiv evaziune fiscală şi spălare de bani, comise în perioada 2008-2009.Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au efectuat joi dimineaţă, 23 iulie, percheziţii la sediul social şi punctele de lucru INTERAGRO, firmă controlată de omul de afaceri, dar şi la locuinţele acestuia.
Filmul blatului total dintre procurori şi judecători în cazul violului de la Vaslui Exclusiv
Filmul blatului total dintre procurori şi judecători în cazul violului de la Vaslui
Surse judiciare implicate în anchetarea magistraţilor care i-au eliberat pe cei şapte violatori din Vaslui au explicat în EXCLUSIVITATE pentru REALITATEA.NET filmul halucinant al blatului care a oripilat întreaga societate românească. Sunt implicaţi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, judecătoarea de fond, Georgina Moldovan, doi judecători de la Tribunalul Vaslui şi una dintre familiile "înstărite" ale brutelor din Văleni. 
Diaconescu condamnă decizia judecătorilor în cazul Vaslui: "Da. Exercit presiuni asupra justiției"
Diaconescu condamnă decizia judecătorilor în cazul Vaslui: "Da. Exercit presiuni asupra justiției"
Fostul ministru al Justiţiei, Cristian Diaconescu, susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că judecarea sub control judiciar a agresorilor din cazul de viol de la Vaslui este fără precedent, pentru că "lipsirea de libertate a inculpaţilor avea drept raţiune exact împiedicarea acestora de a agresa". În ceea ce privește sesizarea Inspecției Judiciare, în acest caz, Diaconescu consideră că "nu e nevoie de 90 de zile de inspecţie pentru a «analiza cazul»".
O nouă condamnare pentru România la CEDO
O nouă condamnare pentru România la CEDO
CEDO a decis ca statul român să îi plătească lui Ionel Ionuţ Neagoe, administratorul uneia dintre societăţile de transport implicate în accidentul de la Mihăileşti, condamnat în 2008 la patru ani de închisoare pentru ucidere din culpă, suma de 3.600 de euro cu titlul de prejudiciu moral. Acesta înaintase o plângere la CEDO vizând încălcarea prezumţiei de nevinovăţie în procesul său, prin declaraţiile făcute de fostul preşedinte Traian Băsescu şi de o judecătoare.
Procurorul Emilian Eva rămâne în arest preventiv
Procurorul Emilian Eva rămâne în arest preventiv
Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât, marți, ca procurorul Emilian Eva de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași să fie cercetat, în continuare, în stare de arest preventiv, într-un dosar în care este acuzat de corupție. Curtea Supremă a respins, astfel, contestația procurorului și a menținut decizia dispusă pe 9 iulie. Emilian Eva a devenit cunoscut după ce a instrumentat dosarul privatizării ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare.
Procurorii DNA cer control judiciar pentru Mihai Necolaiciuc
Procurorii DNA cer control judiciar pentru Mihai Necolaiciuc
Procurorii DNA au solicitat, marți, magistraților de la Judecătoria Sectorului 1 luarea măsurii controlului judiciar față de fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc, după ce acesta a fost eliberat condiționat. Necolaiciuc mai are, însă, pe rol un dosar penal. În cererea DNA se arată că, pe 2 iunie 2015, Mihai Necolaiciuc a fost condamnat la 10 ani închisoare într-un dosar de abuz în serviciu, iar el nu are impusă nicio măsură preventivă. Decizia, în acest dosar, nu este definitivă.