Articolele din categoria EXTERN:

Vlad Plahotniuc
Plahotniuc, către Trump: Moldova vrea să fie punte de legătură, nu câmp de luptă între Este şi Vest!
Republica Moldova îşi doreşte să fie o punte între Est şi Vest şi în niciun caz un câmp de luptă pentru marile puteri - acesta este mesajul preşedintelui Partidului Democrat din Republica Moldova, oligarhul Vlad Plahotniuc, către preşedintele ales al SUA, Donald Trump, publicat în cadrul rubricii „Opinii“ a publicaţiei Fox News. Totodată, politicianul susţine că funcţia de şef de stat a lui Igor Dodon este una ceremonială.
Atac terorist: un camion a intrat în mulțime la Ierusalim. Netanyahu: șoferul este suporter ISIS
Atac terorist: un camion a intrat în mulțime la Ierusalim. Netanyahu: șoferul este suporter ISIS
Atac terorist la Ierusalim. Un camion condus de un palestinian a intrat în mulţime şi a ucis 4 tineri soldaţi. Alte 15 persoane au fost rănite. Presa locală scrie că şoferul avea 28 de ani şi locuia în Ierusalimul de Est. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că barbatul era adept al gruparii Stat Islamic. Jihadiştii ISIS nu au revendicat, insa, pina in acest moment, atentatul. 
Trump și Putin
Donald Trump sfidează: Doar oamenii "proşti" ar crede că este rău să avem o relaţie bună cu Rusia
Donald Trump îl sfidează pe Barack Obama, cu puţin timp înainte de a-şi prelua integral, prerogativele de preşedinte oficial al SUA. Într-o postare pe contul său de Twitter, dar şi pe Facebook, Trump scrie că este bine ca SUA să aibă o relaţie bună cu Rusia şi adaugă că doar proştii ar crede că este un lucru rău. Precizarea lui Trump vine după ce Obama a ţinut să precizeze, într-un interviu, că "Vladimir Putin nu este în echipa noastră". 
Cozmin Guşă: Dominaţia SUA a ajuns la final. România trebuie să înţeleagă că lumea s-a schimbat Exclusiv
Cozmin Guşă: Dominaţia SUA a ajuns la final. România trebuie să înţeleagă că lumea s-a schimbat
Consultantul politic Cozmin Guşă a prezentat, în direct, la Realitatea Tv, în cadrul emisiunii "Ambasador România", cele patru megatendinţe globale care ne pot afecta şi pe noi, aşa cum reies din cartea scrisă de un fost ofiţer CIA, Mattthew Burrows, pornind chiar de la un raport CIA din 2014. Cartea se numeşte "Viitorul declasificat. Megatendințele care ne-ar putea distruge lumea" şi a apărut şi în România, la Editura Litera. Dintre cele patru tendinţe, amintim: Un război major care angrenează puterile lumii, dar şi o problemă de regres a SUA în a-şi prezerva toate zonele cucerite, ca influenţă, atât militar, cât şi economic.