Articolele din categoria ECONOMIE:

Cum este România afectată de criza elenă? Grecia, al şaselea investitor în ţara noastră
Cum este România afectată de criza elenă? Grecia, al şaselea investitor în ţara noastră
Cu toate că situaţia financiară a Greciei arată extrem de rău, exporturile României către această ţară nu au fost afectate. Anul trecut, ţara noastră a vândut statului grec mărfuri cu aproape 200 de milioane de euro mai mult decât în 2009. În plus, analiştii economişti spun că o presupusă blocare a schimburilor comerciale nu ne-ar influenţa. În acelaşi timp, Grecia este al şaselea investitor în ţara noastră, capitalul elen din cele 6.100 de firme ajungând la aproape 1,8 miliarde de euro. Investiţiile elene sunt în domeniul bancar, financiar, dar şi în industria alimentară şi comerţ, în general.
Proteste de amploare în Grecia. Guvernul nu va plăti datoria și va intra în incapacitate de plată
Proteste de amploare în Grecia. Guvernul nu va plăti datoria și va intra în incapacitate de plată
Grecia nu va plăti marți datoria de 1,6 miliarde euro către FMI, a anunțat un oficial al Guvernului de la Atena, citat de Wall Street Journal. Aproximativ 20.000 de persoane au protestat luni seară, în oraşele Atena şi Salonic, faţă de măsurile de austeritate propuse Greciei de creditorii internaţionali pentru a continua planul de asistenţă financiară, în timp ce presa a publicat întrebarea care va fi supusă referendumului.
ANAT: Situaţia din Grecia nu afectează vacanţele românilor, dar lichiditățile în euro sunt necesare
ANAT: Situaţia din Grecia nu afectează vacanţele românilor, dar lichiditățile în euro sunt necesare
Reprezentanții ANAT au anunțat, luni, în cadrul unui comunicat de presă remis Realitatea.net, că în "relaţiile comerciale dintre turoperatorii români şi greci nu a intervenit, până în acest moment, nicio modificare care să afecteze vacanţele românilor în Grecia, cele deja contractate prin intermediul agențiilor de turism membre ANAT, precum şi cele care urmează a fi cumpărate prin aceeași operatori economici". Concret, vacanțele românilor nu vor fi periclitate de criza din Grecia, însă, subliniază ANAT, lichiditățile în euro sunt necesare pentru a evita orice fel de risc, în acest sens. 
Vasilescu: Grecia e într-o situație dramatică.Nu va mai putea să își îngăduie același nivel de trai Exclusiv
Vasilescu: Grecia e într-o situație dramatică.Nu va mai putea să își îngăduie același nivel de trai
Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României, Adrian Vasilescu, a declarat, duminică, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, că ,,Grecia este o ţară supraîndatorată cu mult peste nivelul acceptat în Uniunea Europeană", în contextul în care plafonul la datoria publică a atins pragul de 150%. Pe de altă parte, Adrian Vasilescu a dat asigurări că România nu va fi afectată, indiferent dacă va fi declanșată sau nu procedura de faliment în Grecia.
O nouă extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale
A doua extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale: care sunt bonurile câștigătoare
A doua extragere ocazională a Loteriei bonurilor fiscale a fost organizată, duminică, pentru bonurile emise în perioada 29 martie - 31 mai, fondul de premiere, de un milion de lei, urmând să fie împărţit între cel mult 100 de câştigători. Astfel, persoanele care deţin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 23 mai, cu valori între 135,00 lei şi 135,99 lei, se pot prezenta în următoarele 30 de zile la unităţile ANAF, cu bonurile în original şi o copie a actului de identitate.
Banca Centrală Europeană a îngheţat nivelul finanţării de urgenţă a băncilor din Grecia
Banca Centrală Europeană a îngheţat nivelul finanţării de urgenţă a băncilor din Grecia
Încă o mână de salvare întinsă Greciei. Băncile elene nu vor rămâne fără bani, pentru moment. Banca Centrală Europeană a anunţat că va finanţa în continuare băncile elene, însă nu va creşte nivelul de lichidăţi oferite, ceea ce înseamnă că băncile riscă în continuare să rămână fără numerar, dacă cetăţenii îşi retrag economiile în acelaşi ritm alert. Premierul grec a confirmat închiderea temporară a băncilor din Grecia și a anunțat că a cerut din nou, duminică, Uniunii Europene o prelungire a programului de ajutor.
Comisia Europeană critică lipsa unui acord cu România în ceea ce privește politica fiscală
Comisia Europeană critică lipsa unui acord cu România în ceea ce privește politica fiscală
Reprezentanții Comisiei Europene au făcut publice primele concluzii, în urma misiunii pe care au desfășurat-o în România, în perioada 16-26 iunie. Concret, Executivul european afirmă că România a făcut pași importanți în anumite zone, iar situația macroeconomică este consolidată, însă atrage atenția că progresul general în implementarea măsurilor agreate de comun acord nu a fost suficient, în special în ceea ce privește politica fiscală, pentru a se ajunge la un acord.