Articolele din categoria ECONOMIE:

M. Finanțelor reîmparte bugetul: Mai mulţi bani la Sănătate. Mai puţini la Transporturi, Dezvoltare
M. Finanțelor reîmparte bugetul: Mai mulţi bani la Sănătate. Mai puţini la Transporturi, Dezvoltare
Avem rectificare bugetară pozitivă! Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor, a anunţat, într-o conferinţă de presă, de unde taie bani şi unde mai adaugă. Astfel, mai mulţi bani vor primi: Ministerul Agriculturii, Miisterul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Finanţelor, Ministerul Justiţiei, Ministerul Public, Secretariatul General al Guvernului şi SRI. Pe de altă parte, au fost sacrificate trei ministere de la care Mişa a mai tăiat din bani: Transporturi, Dezvoltare şi Comunicaţii. Rectificarea bugetară ar putea ajunge pe masa Guvernului în ședința de săptămâna viitoare. 
Bani pentru bănci
Cum își disimulează băncile profitul! Creanță de 14 milioane de euro, vândută pe UN EURO afară
Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a anunţat într-un interviu pentru Ziarul Financiar că unei bănci din România i s-a aplicat un impozit suplimentar de 650 milioane de lei pentru disimularea, timp de cinci ani, a profitului. Mai mult, a fost sesizat DIICOT în acest caz. Implicaţiile sunt multiple şi ţin de siguranţa naţională, afirmă avocatul Gheorghe Piperea, consilier onorific al premierului Mihai Tudose.
Război total între ministrul Energiei și șefii ANRE. Ce se întâmplă cu prețul energiei
Război total între ministrul Energiei și șefii ANRE. Ce se întâmplă cu prețul energiei
Declarațiile ministrului Energiei, Toma Petcu, privind funcționarea pieței reprezintă manipulare, iar politizarea ANRE va atrage cu siguranță o procedură de infringement asupra României din partea Comisiei Europene, a declarat Florin Tobescu, șef serviciu în cadrul Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), în cadrul conferinței "Energia în priză", organizată de ziarul Bursa.
Salarii neunitare
Boierie la stat, muncă pe brânci în privat. Cum au crescut SALARIILE reale în 2017
Guvernarea PSD a adâncit prăpastia existentă între salariile plătite de stat și cele din mediul privat. În timp ce funcționarii de stat au încasat 1.000 de lei în plus la salariul net în ultimul an, creșterea salarială fiind de peste 30%, veniturile din privat au urcat nesemnificativ, cu circa 4 procente. Iar legea salarizării unitare, care va aduce noi majorări salariale la stat, urmează să devină funcțională abia din ianuarie 2018.
Cresc prețurile la benzină și motorină după acciză? Premierul a anunțat azi ce va face în acest caz
Cresc prețurile la benzină și motorină după acciză? Premierul a anunțat azi ce va face în acest caz
Premierul Tudose și ministrul de Finanțe le-au dat asigurări transportatorilor că nu se vor înregistra creșteri de preț la carburanți începând cu 15 septembrie și 1 octombrie, în condițiile în care prețul petrolului va rămâne constant. Dacă se vor înregistra totuși majorări de preț după 15 septembrie și 1 octombrie, premierul a dat asigurări că ia în calcul să se reia rambursarea supraaccizei către transportatorii rutieri.