Articolele din categoria ECONOMIE:

România cumpără până la sfârșitul anului prima baterie de rachete Patriot
România cumpără până la sfârșitul anului prima baterie de rachete Patriot
Primul dintre cele șapte sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM), de tip Patriot, pe care România le va achiziționa din Statele Unite ale Americii va fi contractat până la 31 decembrie 2017, potrivit proiectului de lege privind realizarea 'Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol' aferentă programului de înzestrare esențial 'Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare', care urmează a fi discutat, miercuri, în ședința de guvern, notează Agerpres.
Firme închise în primul an de viaţă Alt tip
Așa arată cea mai controversată Ordonanță de la OUG 13 încoace. VEZI TEXTUL PDF
Guvernul a publicat în al 12-lea ceas, chiar înainte de începerea ședinței de azi, Ordonanța de urgență pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal care aduce o adevărată revoluție în fiscalitate. Salariile românilor sunt amenințate să scadă după transferul contribuțiilor la angajați, iar companiile cu afaceri sub 1 milion de euro ar putea fi taxate diferit.  
Cota unica, la coș
Ziua în care COTA UNICĂ este aruncată la coș
Cota unică de 16%, care a simplificat radical percepția investitorilor asupra României și care a adus beneficii semnificative pentru economie începând cu anul 2005, este aruncată la coș în mod oficial de guvernarea PSD-ALDE prin așa-numita "revoluție fiscală". Se trece, de la 1 ianuarie 2018, de la cota unică la un mix fiscal care s-ar putea complica în lunile care urmează și care îi va băga în ceață pe investitori, oricum alungați de lipsa totală de predictibilitate .
Un primar PSD critică "revoluția fiscală" a lui Tudose: Ar trebuie revizuit Codul Fiscal
Un primar PSD critică "revoluția fiscală" a lui Tudose: Ar trebuie revizuit Codul Fiscal
Aşa-numita revoluție fiscală anunţată de Guvern va afecta nu numai salariaţii, ci şi autorităţile locale! Mai mulți primari au discutat, ieri, vreme de trei ore cu premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre impactul reducerii impozitului pe venit asupra bugetelor locale. Modificările fiscale vor duce la o scădere cu 20 la sută a fondurilor primăriilor. Edilii au plecat de la întâlnire cu o promisiune: premierul le-a dat asigurări că pierderile vor fi compensate de la buget, în 2018.
Guvernul PSD-ALDE, sub tirul investitorilor străini
Consiliul Investitorilor Străini face praf așa-zisa reformă fiscală a PSD-ALDE
Reacție dură a Consiliului Investitorilor Străini la intenția Guvernului Tudose și a majorității PSD-ALDE de a transfera contribuțiile sociale de la angajator în sarcina angajaților. Președinte al Consiliului Investitorilor Străini, Franz Weiler, i-a transmis o scrisoare premierului Mihai Tudose prin care îl informează că investitorii străini din România nu consideră binevenită această măsură deoarece nu îi înțeleg motivația și raționamentul economic. 
VictoriaBank
Banca Transilvania investește în banca lui Plahotniuc din Republica Moldova
Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă comercială din România, și-a anunțat marți internția de a investi în Victoriabank, a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, dobândind o participație inițială de peste 39% din capitalul social al acesteia. Despre Victoriabank se spune că este proprietatea oligarhului Vlad Plahotniuc, președintele PDM și cel ce conduce de facto Moldova, deținând majoritatea sistemului bancar și mass media.
Euro, la un vârf de 4,63 de lei pe interbancar. Anunțul lui Mugur Isărescu
Euro, la un vârf de 4,63 de lei pe interbancar. Anunțul lui Mugur Isărescu
Guvernatorul BNR a anunțat un puseu al inflației la finalul anului, iar declarațiile sale au mișcat și cursul. Pe interbancar, euro a urcat aproape de 4 lei și 64 de bani. Banca Națională se uită atent la tendința inflației și se așteaptă la o creștere în primele luni ale anului viitor ca urmare a unui efect statistic, dar dacă se vor observa creșteri care tind să dureze, atunci va interveni, a declarat marți Mugur Isărescu. 
Stroe: Este necesară restructurarea TAROM. O comisie se mută de azi și lucrează acolo
Stroe: Este necesară restructurarea TAROM. O comisie se mută de azi și lucrează acolo
O comisie numită prin ordin de ministru, condusă de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Dragoș Titea, s-a mutat la TAROM de marți și își va desfășura activitatea zi de zi acolo, luând măsuri concrete de reorganizare pe paliere mai mici sau mai mari de activități și de eficientizare, a declarat, marți, ministrul de resort, Felix Stroe, la audierile din Comisia pentru transporturi din Camera Deputaților.
”Bulversarea fiscală” a fost adoptată de Guvern, în ciuda protestelor sindicatelor și patronatelor
”Bulversarea fiscală” a fost adoptată de Guvern, în ciuda protestelor sindicatelor și patronatelor
8 noiembrie 2017, ziua în care Guvernul Tudose a ignorat toate avertismentele şi a adoptat "Bulversarea Fiscală". Concret, Executivul a aprobat Ordonanţa de urgenţă privind controversatul transfer al contribuțiilor de la angajatori la angajați, reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%, dar și o serie de modificări privind modul de impozitare al companiilor. În schimb, românii rămân cu întrebări: nu este clar dacă după 1 ianuarie 2018 rămân cu aceiaşi bani în mână, cum nu este clar dacă angajatorul le va mări salariul brut, astfel încât salariul net să rămână acelaşi. Şi totuşi, miercuri seară, aproximativ 1.200 de oameni protestau în faţa Guvernului, tocmai pentru că nu au vrut "Revoluţia Fiscală".