Articolele din categoria ECONOMIE:

Cozmin Gușă: În competiția dintre stat și multinaționale trebuie să câștige ambele Exclusiv
Cozmin Gușă: În competiția dintre stat și multinaționale trebuie să câștige ambele
Singura veste buna legată de multinaţionale este că în sfârşit un guvern a zis ceva, a avut atitudine - a spus Cozmin Guşă în emisiunea Realitatea Românească. Acesta a explicat şi cum au profitat multinaţionalele de pe urma statului român, iar la final a tras şi o concluzie: în competiţia dintre stat şi corporaţie este bine să câştige ambele, a punctat consultantul politic. 
Gelu Diaconu
Fostul șef al ANAF, atac dur la Ionuț Mișa: ”Un tupeu fenomenal de bișnitar mărunt”
Fostul șef ANAF, Gelu Diaconu, a reacționat dur după ce ANAF, prin președintele Mirela Călugăreanu, a confirmat cifrele prezentate de ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, și anume că un număr de 157.798 de angajatori nu au plătit contribuțiile sociale pentru 2.076.097 de angajați, până la 30 septembrie 2017. Gelu Diaconu susține că, „disperat să-și mulțumească stăpânul”, ministrul Mișa a înmulțit numărul de angajați din declarația fiscală 112 aferent celor cu restanțe și a anunțat că 2 milioane de angajați nu au contribuțiile plătite.
Camera de Comerț şi Industrie a României, apel către GUVERNANŢI: "Este incredibil ce se întâmplă"
Camera de Comerț şi Industrie a României, apel către GUVERNANŢI: "Este incredibil ce se întâmplă"
Camera de Comerț şi Industrie a României le cere guvernanților predictibilitate! "Este incredibil ce se întâmplă. Frecvența cu care se schimbă Codul Fiscal este mult prea mare", a spus președintele instituției, Mihai Daraban, la Gala Topului Naţional al Firmelor 2017. Evenimentul a avut loc joi seară la Romexpo. Cu acest prilej, Mihai Daraban a lansat un nou apel către guvernanți să înceteze cu atacurile la multinaționale.
Austeritate după creșterea economică record Exclusiv
Praf în ochi. Adevărul despre cum a "stopat" Guvernul exporturile de profit ale multinaționalelor
Pentru a-și apăra pachetul controversat de măsuri fiscale, premierul Mihai Tudose a deturnat atenția către "multinaționalele" care ar fi deranjate de faptul că Executivul a decis să stopeze externalizarea profiturilor în alte țări. Specialiștii în fiscalitate care au analizat textul celei mai controversate Ordonanțe de la celebra OUG 13 încoace au explicat pentru Realitatea.net că "măsurile ferme" de care vorbește premierul nu revolvă nici pe departe problema exportului de profit și că, fiind vorba de o directivă europeană, ar fi fost oricum implementată.
Mihai Tudose
Cum poate fi reparat răul făcut de Guvernul PSD-ALDE
Jumătate din salariile românilor s-ar putea duce în viitor pe taxe și impozite, a declarat miercuri, în Piața Victoriei, președintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, precizând că sindicatele au în vedere să apeleze la Avocatul Poporului pentru a ataca la Curtea Constituțională Ordonanța de modificare a Codului Fiscal. Opoziția amenință cu o moțiune de cenzură, iar sindicatele cu protestele, la fel ca si angajații speriați ca se vor trezi cu salarii mai mici.