Articolele din categoria ECONOMIE:

Salarii tăiate
Cei 100.000 de angajați condamnați la scădere de salarii
Guvernarea PSD-ALDE a dat asigurări că transferul contribuțiilor sociale la angajați nu va duce la reduceri de salarii, fiind vorba doar de o modificare scriptică, fără impact în bugetul companiilor. Tot ce trebuie să facă o firmă e să crească salariul brut al angajatului cu diferența de contribuții pe care n-o mai plătește direct statului. Surpriză însă: unele societăți nu au voie să aprobe majorări de salarii!
Atenție la pompă! Prețul petrolului a ajuns la cel mai ridicat nivel din iulie 2015
Atenție la pompă! Prețul petrolului a ajuns la cel mai ridicat nivel din iulie 2015
Cotația barilului de petrol Brent a crescut luni la bursa ICE Futures din Londra până la 62,44 dolari, cel mai ridicat nivel din iulie 2015, după ce prințul moștenitor Mohammad bin Salman din Arabia Saudită a luat măsuri pentru a-și consolida puterea prin înființarea unui comitet anticorupție, care a decis arestarea unor înalți oficiali și oameni de afaceri, informează Agerpres, care citează Reuters. Arabia Saudită este cel mai mare exportator de țiței din lume.
Guvernul PSD-ALDE amână din nou "revoluția fiscală". "Cartoful fierbinte", pasat în Parlament
Guvernul PSD-ALDE amână din nou "revoluția fiscală". "Cartoful fierbinte", pasat în Parlament
Guvernul a amânat din nou aşa-numita "revoluţia fiscală", în condiţiile în care a primit o serie de semnale şi reacţii negative din mediul economic, și ar putea trimite schimbările legislative în Parlament, transmite Realitatea TV. Ședința extraordinară a Executivului în care urma să fie adoptat noul pachet fiscal a fost anulată, urmând ca prima ședință ordinară de Guvern să aibă loc miercuri, a declarat luni premierul Mihai Tudose.
Războiul gazelor - Avem sau nu suficiente gaze pentru iarnă? Ce spun actorii din piață
Războiul gazelor - Avem sau nu suficiente gaze pentru iarnă? Ce spun actorii din piață
Gazele ar putea deveni insuficiente în cazul unei ierni grele, iar unii consumatori industriali vor trebui deconectați pentru a se asigura alimentarea cu prioritate a populației, însă Guvernul nu are un plan de urgență pentru această iarnă, a declarat, joi, directorul general al Engie România, Eric Stab, la audierile din Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).
Banii virtuali care nu i-au atras pe teroriști. Dar românii cum se comportă? Alt tip
Banii virtuali care nu i-au atras pe teroriști. Dar românii cum se comportă?
Auzim de câțiva ani despre monede virtuale, în special bitcoin. Cel mai adesea, de la televizor sau mai nou, de la prieteni. Puțini români au fost tentați să intre în clubul clienților care utilizează bitcoin. În țara noastră, există de aproximativ 2 ani, 3 firme care se ocupă de tranzacțiile de Bitcoin. Ce înseamnă să cumperi o monedă virtuală, cât te costă, ce câștigi, cum funcționează sistemul am aflat de la Vlad Nistor, CEO CoinFlux - platformă de tranzacționare de monede digitale.
Grevă generală în economie. Proteste de amploare pe 15 noiembrie
Grevă generală în economie. Proteste de amploare pe 15 noiembrie
Cu un val de proteste vor fi întâmpinate noile măsuri fiscale anunțate de guvern. Joi a fost un miting național al medicilor de familie! Aceștia au ieşit în stradă pentru a-și striga nemulțumirile față de condițiile de muncă și de subfinanțarea întregului sistem medical. În paralel, în Capitală a fost prezentat calendarul protestelor, care se va încheia la jumătatea lunii noiembrie cu un miting de amploare în faţa Guvernului. În plus, sindicaliștii de la CNSLR Frăția anunță o grevă generală.