ACTUAL

Reacția lui Nicușor Dan și a lui Piedone după zvonurile legate de candidatura lui Robert Negoiță la Primăria Capitalei











Consilierul-controversat care îl însoțește pe Ciolacu în Dubai: Un fost ofițer de informații, în umbra premierului
Consilierul-controversat care îl însoțește pe Ciolacu în Dubai: Un fost ofițer de informații, în umbra premierului
Un nou scandal izbucnește în lumea politică românească, pe fondul unei vizite oficiale în Dubai a liderului Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu. Acesta este însoțit de un director SRI. Consilierul în umbra lui Marcel Ciolacu este un fost ofițer de informații, iar prezența sa alături de premier în cadrul acestei vizite a stârnit numeroase întrebări și speculații. Apariția sa în spațiul public, lângă liderul PSD, a alimentat discuțiile despre influența serviciilor secrete în sfera politică.

ACTUAL











CULTURĂ




Răcirea relațiilor cu URSS a contribuit la constituirea mitului indepdendeței lui Gheorghiu Dej (Profimedia)
"România e o țară mică, dar face pe nebuna". Cum vorbeau diplomații sovietici despre echipa lui Gheorghiu-Dej. Documente din arhiva Securității
Documente declasificate din arhiva Securității arată că diplomații sovietici din perioada lui Gheorghiu Dej aveau suspiciuni majore legate de liderii români, pe care-i considerau de neîncrede și nerecunoscători. O serie de argumente amintesc de felul în care, în prezent, diplomația rusă acuză România pentru poziția pe care o are față de conflictul din Ucraina și față de regimul Putin.

EDUCAŢIE





MEDIU




Mai multe percheziţii la importatorii ilegali de deşeuri din Arad. 7 persoane urmau să fie duse la audieri/ Arhivă foto
Mai multe percheziţii la importatorii ilegali de deşeuri din Arad. 7 persoane urmau să fie duse la audieri
Procurorii DIICOT Timişoara şi poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminaşităţii Organizate fac, marţi dimineaţă, mai multe percheziţii la sediul unei firme din Arad care se ocupă cu importul de deşeuri din vestul Europei, precum şi la mai multe locuinţe. Potrivit anchetatorilor, mai multe documente urmează să fie ridicate, în urma percheziţiilor. Totodată, șapte persoane urmează să fie duse la sediul DIICOT Timişoara pentru a fi audiate.

SOCIAL

Volodimir Zelenski / Foto: Profi Media
Război în Ucraina, ziua 785: Zelenski a cerut la reuniunea Consiliului European mai multe sisteme de apărare aeriană. Olanda se oferă să cumpere sisteme Patriot de la aliaţi pentru Kiev
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat liderilor UE la summitul Consiliului European, solicitând asistenţă urgentă în ceea ce priveşte sistemele de apărare aeriană pentru a contracara atacurile zilnice ale Rusiei. Premierul Olandei, Mark Rutte, s-a oferit să cumpere sisteme Patriot de la aliaţi pentru a le trimite în Ucraina.




SĂNĂTATE





ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE