Articolele autorului Mihaela Ivancica:

Sursa foto: Profi Media
Rusia și Belarus au început exerciții militare comune. Fost comandant al grupului Wagner: „Recruții sunt carne de tun”
Rusia și Belarus au pus în poziție de luptă personalul militar de la granița cu Ucraina. Sunt cele mai ample exerciții de până acum. Pretextul este că operațiunea are rolul de a consolida securitatea celor două țări, transmite armata bielorusă. Putin a comandat și centre militare în Belarus. În tot acest timp, Parchetul General al Rusiei a trimis acasă peste 9.000 de soldați mobilizați ilegal, iar cei de pe front se tem de mercenarii Wagner. Ucraina așteaptă tancurile grele din Occident, iar cei de la Kiev speră că vor primi și avioane F-16, însă liderii din vest resping aceste cereri. 
Sursa foto: Captură video / Twitter
Proteste masive în Germania. Lupte în stradă între activiştii de mediu și forțele de ordine - VIDEO
În urma crizei energetice, Germania vrea să repornească centralele pe cărbune blocate după invazia Rusiei în Ucraina. Mii de activişti de mediu din vestul țării au organizat lupte în stradă cu forțele de ordine după ce li s-a cerut să părăsească satul Lutzerath pe care se află o mină de cărbune. Autoritățile cer eliberarea spațiului pentru extinderea zonei de cărbune, însă activiștii se luptă pentru a-i opri. 50 de sate au avut de suferit pierderi majore pentru ca activitățile miniere să se poată deșfășura. 
Grecia sprijină aderarea României și a Bulgariei la Spațiul Schengen
Grecia sprijină aderarea României și a Bulgariei la Spațiul Schengen. Anunțul unui oficial grec
Grecia vrea să sprijine România și Bulgaria în aderarea la Spațiul Schengen, a declarat ministrul grec pentru migrație și azil în urma unei vizite efectuate la Viena. Conform acestuia, intrarea României și Bulgariei în spațiul de liberă circulație va avea de asemenea beneficii și pentru Grecia deoarece acest lucru va contribui la stimularea activității economice a țării, prin legătura terestră cu Spațiul Schengen și la întărirea securității frontierelor externe ale UE. 
Cel mai sigur loc din SUA, un buncăr plin cu aur
Cel mai sigur loc din SUA, un buncăr plin cu aur. Ascunzătoarea în valoare de 270 de miliarde de dolari
Cel mai sigur și, totodată, cel mai secret loc din Statele Unite ale Americii este un buncăr plin cu aur. Construcția gigantică este rezistentă la bombe și doar ușa principală a fortăreței cântărește 20 de tone. Nici președinți ai SUA, precum Barack Obama, Donald Triump sau Joe Biden nu au reușit să vadă comoara de lingouri de aur. Nu au lipsit nici teoriile conspirației, peste ocean, cu privire la acest subiect. 
Summitul CSI de la Sankt Petersburg, fără participarea Republicii Moldova / Foto: Profi Media
Republica Moldova se pregătește să iasă din Comunitatea Statelor Independente, structură controlată de Rusia
Republica Moldova se pregătește să iasă din Comunitatea Statelor Independente, structură controlată de Rusia. Chișinăul a boicotat ultimul summit al acestei organizații, care a avut loc la Sankt Petesburg. Iar la cel mai recent summit al organizației, președintele Vladimir Putin le-a oferit aliaților opt inele de aur. Comunitatea din online l-a comparat cu personajul negativ Sauron din romanul „Stapanul inelelor”. 
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Bucureşti
Semafor funcțional pe Șoseaua Antiaeriană din București, după săptămâni de proteste - FOTO
După aproape o lună de proteste, autoritățile au montat un semafor pe Șoseaua Antiaeriană din Capitală. Vestea a fost făcută de Primăria Municipiului Bucureşti pe o rețea de socializare, în care anunță că lucrările la sursa de electricitate pentru a conecta semaforul s-au încheiat. Oamenii din zonă au protestat în fiecare seară, timp de 3 săptămâni, pe trecerea de pietoni unde un băiat de 19 ani a murit.