Articolele autorului Ioana Stanescu:

Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator CNCAV Foto: Gov.ro

Valeriu Gheorghiță: Avem nevoie de o soluţie de salvare. Suntem ca într-o barcă care se scufundă - Ce spune despre vaccinarea obligatorie COVID-19

Medicul Valeriu Gheorghiţă a lansat marți un nou avertisment în legătură cu explozia infectărilor în România. Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a pledat pentru pentru o "soluţie de salvare", astfel încât oamenii să înţeleagă că nu mai e "timp de ezitat" în privinţa vaccinării împotriva COVID-19.

Zile libere plătite cu 75% pentru părinții care vor sta acasă dacă se închid școlile

Zile libere plătite cu 75% pentru părinții care vor sta acasă dacă se închid școlile din cauza COVID-19 - Anunțul lui Florin Cîțu

Peste o lună, Guvernul revine la măsura prin care părinții ai căror copii vor trece la învățământ online vor primi 75% din salariul brut pentru zilele libere. Anunțul a fost făcut marți de premierul Florin Cîțu. Premierul a declarat că Guvernul va face tot posibilul ca școala să se desfășoare în continuare în format fizic, dar este posibilă intrarea în online odată cu tendința mare de creștere de la o zi la alta a noilor îmbolnăviri de COVID-19.

Florin Cîțu, premierul României Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Video

Florin Cîțu, explicații despre noul scandal politic - De ce l-a înlocuit pe șeful Gărzii de Mediu: Toți cei numiți de coaliție trebuie schimbați

Florin Cîțu a declanșat un nou scandal politic după ce luni  l-a demis pe șeful Gărzii de Mediu. Premierul și-a explicat acum decizia și spune că Octavian Berceanu era numit politic de USR și de aceea trebuia să plece. În locul său, premierul l-a pus interimar pe Alexandru Vasile, fiul primarului din comuna Jegălia, județul Călărași. Numirea vine înainte cu câteva zile de congresul PNL, acolo unde Florin Cîțu candidează la șefia partidului. Șeful Guvernului are și o explicație pentru demiterea lui Berceanu: este o situație similară cu a lui Traian Berbeceanu, retras de la Prefectura Capitalei. În plus, Cîțu a anunțat că toți cei numiți de vechea coaliție trebuie schimbați, pentru că USR-PLUS s-a retras de la guvernare.

Președintele brazilian, obligat să mănânce pizza pe stradă, la New York... pentru că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19 Video

Președintele brazilian, obligat să mănânce pizza pe stradă, la New York... pentru că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19

Președintele brazilian Jair Bolsonaro ia masa pe stradă, în picioare, în New York, pentru că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19. Fotografia a devenit virală pe rețelele de socializare după ce a fost obligat să mănânce pe stradă, chiar dacă se află în vizită oficială în New York, la Adunarea Generală a ONU. Primarul Bill de Blasio l-a atenționat că nu este bine primit în oraș din cauză că nu s-a imunizat.

Cât de repede te poți îmbolnăvi de COVID-19 și după vaccinare - Care sunt factorii

Cât de repede te poți îmbolnăvi de COVID-19 și după vaccinare - FACTORII care CRESC considerabil riscul de infectare

Îmbolnăvirea nu este exclusă în totalitate în urma imunizării, chiar dacă eficacitatea vaccinurilor este ridicată, mai ales în acest val 4, provocat de tulpina Delta, mult mai contagioasă. Primele răspunsuri despre numărul crescut de îmbolnăviri în rândul celor deja vaccinați împotriva COVID-19 au fost deja date de cercetători. Pe măsură ce tulpina Delta este prezentă în toată lumea și a provocat un nou val, mult mai agresiv și mai puternic în cele mai multe țări, au crescut și infectările în rândul persoanelor nevaccinate, dar și al celor imunizate. Cercetătorii britanici au făcut lista scurtă a factorilor care cresc considerabil riscul de infectare a celor vaccinați, chiar dacă sunt protejați deja împotriva îmbolnăvirii. Important este faptul că nu este valabil pentru toate persoanele vaccinate, ci numai în cazul celor care întrunesc cele patru condiții descoperite de specialiștii din Marea Britanie.

Dorin Iacob, consultant politic Exclusiv

Dorin Iacob, informații-bombă din dosarul pentru Guvernul Cîțu în legătură cu achiziția de vaccinuri anti-COVID-19

Dosar-bombă în care este implicat premierul Florin Cîțu! Informația a fost anunțată de consultantul politic Dorin Iacob, în exclusivitate, la Realitatea PLUS. Potrivit documentelor obținute de Realitatea PLUS, Guvernul, condus de Florin Cîțu, ar fi obiectul cercetării pentru achiziția de vaccinuri anti-COVID-19, făcută în pofida recomandărilor ministerelor Sănătății și de Finanțe.

Cseke Attila, ministrul interimar a Sănătății

Cseke Attila: Avem peste 100 de locuri la ATI numai pentru copiii cu COVID-19 - Ce se întâmplă cu bolnavii cronici în valul 4

Ministrul Cseke Attila anunță că puțin peste 100 de locuri la Terapie Intensivă există în spitalele din România în acest moment pentru tratarea copiilor bolnavi de COVID-19. În același timp, ministrul interimar de la Sănătate a precizat că accesul bolnavilor cronici și non-COVID în spitale va fi păstrat. Numărul locurilor la ATI în toată țara este de peste 1.000 și „creștem în fiecare zi”, a mai spus ministrul Cseke Attila. Situația paturilor ATI urmează să fie publicată pe site-ul ministerului.

Alexandru Rafila, deputat PSD Foto: INQUAM/George Călin

Alexandru Rafila, despre testarea copiilor: Nu este un act medical în sine şi nu este invazivă. Discuția despre plata testării e „stupidă”

Deputatul PSD Alexandru Rafila spune că testarea pentru COVID-19 a copiilor în școli trebuie susținută de statul român și că discuția pe tema plătirii testării periodice a unor categorii profesionale este „stupidă”. Medicul a mai explicat în ce constă procesul de testare, care nu este invaziv, referindu-se la testarea copiilor în școli.

Adrian Câciu avertizează: „Scumpirile sunt în cascadă. Intrăm în stagflație dacă nu e stopat prețul la energie Exclusiv

Adrian Câciu: „Scumpirile sunt în cascadă. Intrăm în stagflație dacă nu e stopat prețul la energie. Lucrurile sunt scăpate de sub control!”

Analistul economic Adrian Câciu a tras din nou un semnal de alarmă în legătură cu explozia prețurilor la energie, vineri seară, la Realitatea PLUS, în emisiunea „Controversat”, cu Ionela Arcanu. Acesta a anunțat că scumpirile nu se vor opri dacă statul nu va lua o măsură și a avertizat că mai este doar un pas până la stagflație.

Cum sunt păcăliți românii cu facturile compensate: DOVADA că statul EVITĂ să acorde subvențiile Exclusiv

Cum sunt păcăliți românii cu facturile compensate: DOVADA că statul EVITĂ să acorde subvențiile promise

Ordonanța pentru compensațiile la facturi a intrat de azi în vigoare și avem deja dovezi care arată cât de ușor se poate depăși pragul de 200 de kilowați-oră peste care românii nu mai primesc nicio subvenție. Deja se emit facturi cu puțin peste acest prag. Chiar unul dintre colegii noștri a primit o factură estimată de 203 KW/h. Echipa Realitatea PLUS vă arată cu un calcul simplu că nici măcar un apartament cu doua camere din Capitală nu poate beneficia de această lege. 

Constantin Crăciun, zis și „Țăranul sărac”, cioban din Câmpineanca, Vrancea Exclusiv

Pensionarii, umiliți, ies în stradă! „Țăranul sărac” din Vrancea, mesaj pentru Cîțu: „Mint, nu vor să ne ajute! Ne uită cum ajung sus”

Nemulțumiți de politicile cabinetului Cîțu, mai mulți români din toată țara au ajuns în fața Guvernului, în semn de protest. Aceștia spun că s-au săturat de sărăcie și că nu mai știu cui să ceară ajutorul. Se tem de iarna care vine și sunt lipsiți de speranța unor zile mai bune, mai spun ei. Printre ei și ciobanul Constantin Crăciun, celebru deja după ce s-a autointitulat „Țăranul sărac” din Vrancea, după aderarea României la Uniunea Europeană.

Rata de pozitivare COVID-19 a crescut de 3 ori față de luna august, în România - studiu

STUDIU Rata de pozitivare a crescut de 3 ori față de luna august - Numărul real al celor infectați COVID-19 pe zi în România: peste 25.000

Rata de pozitivare la coronavirus s-a triplat în ultimele două săptămâni, față de luna august, arată datele unui studiu realizat de unul din operatorii de servicii medicale de pe piața românească. O altă concluzie alarmantă se desprinde din raportul prezentat: numărul real al infectărilor zilnice din România ar fi de 5 ori mai mare, adică de peste 25.000 de cazuri pe zi, principala cauză fiind testarea redusă de la nivel național.

Doi jurnaliști, Mihai Dragolea și Radu Mocanu, și un activist de mediu, bătuți CRUNT când filmau în pădure

Doi jurnaliști și un activist de mediu, bătuți CRUNT, cu bâte și topoare, de 20 de bărbați când filmau în pădure - Mai mulți atacatori, REȚINUȚI

Trei bărbați au fost grav răniți după ce au fost atacați de hoții de lemne joi seară! Este vorba de doi jurnaliști și regizori Mihai Dragolea și Radu Constantin Mocanu și un activist de mediu - Tiberiu Boșutar, care au fost bătuți crunt de 20 de indivizi într-o pădure de lângă comuna Coșna, din județul Suceava. Cei trei filmau pentru un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri dn România.