Articolele autorului Ioana Stanescu:

coronavirus Foto: Pixabay.com
STUDIU Coronavirusul care circulă acum în Europa și SUA este mai „deștept” și INFECȚIOS decât cel din China
Varianta noului coronavirus care afectează astăzi lumea infectează mai uşor celulele decât cele care au apărut iniţial în China, în 2019, potrivit unui studiu publicat în revista Cell. Observația oamenilor de știință este ALARMANTĂ, pentru că actuala tulpină a coronavirusului este probabil mai CONTAGIOASĂ. Bilanțul la nivel global al pandemiei de COVID-19 a depășit deja 11 milioane de oameni infectați, dintre care 5 la sută au murit - peste 524 de mii de decese au fost înregistrate în toată lumea.
masca epidemie coronavirus
STUDIU COVID-19. Ce rol are, de fapt, MASCA în infectarea cu noul CORONAVIRUS în timpul pandemiei
Utilizarea pe scară largă a măștilor medicale ar putea preveni infectarea cu noul coronavirus și, astfel, ar putea preveni un al doilea val de COVID, susțin cercetătorii britanici. Astfel că purtarea măștii ar putea fi chiar mai importantă decât măsurile de izolare sau alte restricții aplicate pentru a reduce răspândirea noului coronavirus. Oamenii de știință susțin că măștile ar putea fi una din cele mai eficiente măsuri pentru scăderea infectării și transmiterii noului coronavirus în rândul populației. În mai multe țări au fost luate deja măsuri pentru purtarea obligatorie a măștilor pe o durată nedeterminată.
coronavirus
Studiu COVID-19. Cum afli, de fapt, dacă ai fost infectat cu noul coronavirus? Care sunt simptomele la europeni
Cele mai frecvente simptome cauzate de COVID-19 în rândul pacienţilor europeni sunt durerea de cap și pierderea mirosului, susține cel mai recent studiu. Aceste simptome au fost observate la cei care suferă de forme ușoare și moderate ale bolii. Dar nu este singura concluzie la care au ajuns cercetătorii la sfârșitul primei anchete epidemiologice făcute numai pe pacienți europeni.