Articolele autorului Ioana Stanescu:

Tramvaiul 41 Foto: STB
Tramvaiul 41, DEVIAT pentru lucrări la stația de metrou Drumul Taberei! Peste câte zile se va circula normal
Tramvaiul 41 nu va mai circula pe același traseu de miercuri, 21 octombrie! Linia tramvaiului va fi deviată până la sfârșitul săptămânii din cauza lucrărilor de la stația de metrou din Drumul Taberei. Anunțul a fost făcut de Metrorex. Săptămâna trecută, Societatea de Transport București a anunțat suspendarea temporară a circulației tramvaiului timp de cinci zile, dar a anulat ulterior din cauza vremii nefavorabile.
vot prin corespondență
Votul prin corespondență pentru Diaspora, trei zile pentru înregistrare. Număr record de români înscriși
Românii din străinătate mai au trei zile pentru înscrierea la votul prin corespondență la alegerile parlamentare. Termenul-limită este joi, 22 octombrie 2020. Este a doua oară când românii din Daspora pot vota prin corespondență la alegerile parlamentare. În acest an numărul celor care vor să voteze prin corespondență pentru desemnarea celor pe care vor să îi reprezinte în Parlament atinge un adevărat record - de trei ori mai mare decât în decembrie 2016. Candidaturile pentru alegerile în Diaspora au fost finalizate, astfel că numărul definitiv de candidați înscriși pentru cele două zile de vot este de 76.
masca coronavirus Foto: Pixabay.com
Medic epidemiolog: Masca este o barieră imperfectă, dar reală în fața coronavirusului și a altor viruși în sezonul rece
Medicul Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, consideră necesar ca masca de protecție să fie purtată obligatoriu în toate spațiile pentru că „este o barieră imperfectă, dar o barieră reală”, potrivit interviului HotNews.ro. În același timp, medicul recunoaște că este greu pentru oameni, după șapte luni de restricții repetate, că „deja suportă mai greu toate aceste măsuri, dar sunt absolut necesare și ar trebui să fie mai cooperanți". 
Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei
Viceprimarul Aurelian Bădulescu, la România în realitate: Solicit premierului să demită prefectul Capitalei
Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, cere demiterea actualului prefect Gheorghe Cojanu în contextul lipsei măsurilor după depășirea ratei de infectare la nivelul Bucureștiului. Acesta a vorbit și despre posibila carantinare a Bucureștiului și despre ce măsuri trebuie luate. A. Bădulescu a fost invitatul lui Bogdan Muzgoci în emisiunea „România în realitate”, difuzată de Realitatea.net. 
coronavirus Foto: Pixabay.com
Impactul nimicitor COVID-19 asupra sistemului de sănătate din România: peste 30.000 de infectați, de cinci ori mai mulți decât cifrele oficiale
Numărul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus de când a izbucnit epidemia la noi în țară, în luna februarie, este de cinci ori mai mare decât arată raportările oficiale, susține un studiu publicat de Federația „Solidaritatea Sanitară”. Astfel că noul coronavirus a infectat deja 30.000 de cadre medicale, de la îngrijitori, infirmiere, brancardieri, până la asistente și medici.
coronavirus Foto: Pixabay.com
Caz de infectare COVID-19 cu o nouă tulpină de coronavirus în Noua Zeelandă
Noua Zeelandă a raportat o nouă infectare cu SARS-CoV-2 ajungând la 37 de cazuri active. Noul caz a fost raportat la un marinar pe un vas sosit din Australia. Inițial, cazul a fost raportat drept primul de transmitere comunitară în trei săptămâni. După testare, s-a observat că este vorba de o nouă tulpină de coronavirus, ce nu a mai fost identificată în Noua Zeelandă până acum. Autoritățile caută să găsească sursa infecției bărbatului testat pozitiv la noul coronavirus.
Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale
Replici acide între premier și președintele CCR. Dorneanu îl acuză pe Orban de atac suburban: „Noi apărăm statul de drept, nu suntem politruci”
Valer Dorneanu a răspuns, joi seară, după declarațiile lui Ludovic Orban. Președintele Curții Constituționale îl acuză pe premier de atacuri suburbane la adresa instituției pe care o conduce și spune că are „un pic de fereală” să-i răspundă „în aceiaşi termeni” șefului Guvernului, pe care îl cunoaște de mult timp. Valer Dorneanu face aluzie și la studiile de TCM ale premierului, care nu i-ar da dreptul „să ne califice pe noi cum ne califică”. În plus, îi transmite premierului că CCR apără statul de drept și că toți judecătorii sunt „profesioniști cu expertiză”, și nu „politruci”. Este a doua oară în acest an când șefii celor două instituții dialoghează în termeni duri.
HARTA riscului epidemic COVID-19 în UE. Noul cod al culorilor COVID-19 / 15 octombrie 2020 Foto: European Center for Disease Prevention and Control
Peste jumătate din țările UE sunt în zona ROȘIE de risc epidemic COVID-19. Unde sunt RESTRICȚII de călătorie - HARTA
Mai mult de jumătate din ţările Uniunii Europene (UE), împreună cu Regatul Unit, sunt marcate cu roşu pe noua hartă europeană cu restricţiile de călătorie, publicată joi de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC). Este vorba de 17 țări, printre care și România, din totalul celor 27 de state membre. Miniştrii de Externe din cele 27 de ţări UE au convenit deja să pună în aplicare un sistem comun de cartografiere pentru a defini zonele de risc - a rezultat astfel un cod de culori de la verde (sigur) la roșu (risc ridicat). 
Viorel Marian Dragomir, primarul Brăilei Foto: Facebook.com
Primar PSD din România, anunț halucinant: „Victorie! Fără mască în Brăila! O poartă doar cine vrea!”
Primarul oraşului Brăila, Marian Viorel Dragomir, a scris pe Facebook că purtarea măştii nu mai este obligatorie în oraş şi o poartă doar cine doreşte, pentru că incidența cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus nu a depășit pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori. Edilul precizează că masca trebuie purtată doar în anumite locuri și crede că decât să „stea liniştit şi să nu se pună contra curentului (...) decât o viaţă de slugă, mai bine 4 ani vultur”, în mesajul postat pe rețeaua de socializare. În plus, primarul Brăilei are și un mesaj pentru Direcția de Sănătate Publică.
Nicușor Dan, primarul ales la Capitalei
Primăria Capitalei, în stand-by. Nicușor Dan nu mai depune vineri jurământul. Care este motivul
Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, miercuri seară, că nu-și va putea prelua mandatul vineri, când ar trebui să depună jurământul. Edilul și Consiliul General trebuie să fie învestiți în același timp, dar acest lucru nu se poate întâmpla deocamdată. Procedura a fost întârziată din cauza unei erori judiciare: dosarul de validare a mandatelor consilierilor a fost trimis la Primăria Sectorului 1, și nu la  Tribunalul București.
Scoaterea moaștelor Sf. Parascheva , octombrie 2020 Foto: Doxologia/Pr. Marius Cluci
Peste 9.000 de persoane au trecut pe la racla cu moaște a Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași
Peste 10.000 de pelerini au venit în pelerinaj la racla cu moaște a Sfintei Parascheva de la Iași, până în seara zilei de miercuri. Racla urmează să fie reintrodusă în Catedrala Mitropolitană în cursul nopţii de miercuri spre joi. După câteva evenimente agitate din cursul zilei, spre seară, s-a revenit la regula accesului la raclă doar pe baza buletinului de municipiul Iași. În săptămâna care a trecut de la începerea Pelerinajului dedicat Sfintei Cuvioase Parascheva, în total, peste 25.500 de credincioși au trecut pe la racla cu moaște de la Catedrala Mitropolitană din Iași.
Raed Arafat, secretar de stat în MAI și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență
Ce spune Raed Arafat despre măsura prin care pelerinii din afara Iașiului au fost lăsați la racla Sfintei Parascheva
Secretarul de stat Raed Arafat. șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a precizat miercuri că nu știe dacă la nivelul MAI a fost luată o decizie pentru ca pelerinii care nu sunt din Iași să fie lăsați la racla Sfintei Parascheva. Sute de persoane din afara Iașiului au fost lăsate, miercuri, de forțele de oerdine să se închine la racla Sfintei Parascheva.