Articolele autorului Ioana Stanescu:

Marian Oprișan Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Marian Oprișan, revoltat că a fost eliminat de pe lista de candidați la Senat: Marcel Ciolacu nu este stăpânul PSD!
Baronul PSD de Vrancea a avut prima ieșire publică după ce a fost scos de pe lista PSD Vrancea pentru Senat. Marian Oprișan îl atacă pe președintele Marcel Ciolacu, despre care spune că nu este „stăpânul partidului” și că a cedat în fața colegilor care și-au dorit „cu ardoare” acest lucru. În plus, Marian Oprișan sugerează că a doua listă de la Vrancea poate avea aceleași propuneri pentru Senat la alegerile din 6 decembrie.
Marcel Ciolacu Foto: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, condiție pentru candidații la alegerile parlamentare: Pe listele PSD nu se va regăsi nicio persoană trimisă în judecată!
Marcel Ciolacu a anunțat principala condiție pe care trebuie să o îndeplinească social-democrații care doresc să candideze pentru un loc în Camera Deputaților și Senat la alegerile parlamentare programate pentru 6 decembrie. Președintele PSD a declarat că pe listele de candidați „nu se va regăsi nicio persoană care este trimisă în judecată”.
poluare București
Fiecare bucureștean pierde 3.000 de euro pe an din cauza poluării, aproape de trei ori mai mult decât ceilalți europeni
Poluarea aerului îl costă pe un locuitor al unui oraş european aproximativ 1.250 de euro pe an în timp ce pentru un bucureştean costul este de peste 3.000 de euro, arată un raport al Alianţei Europene pentru Sănătate Publică (EPHA), care cuantifică valoarea monetară a deceselor premature, a îngrijirilor medicale şi a zilelor de muncă pierdute în 432 de oraşe europene. În plus, românii pierd opt luni din viață din cauza poluării, mai mult cu două luni decât media din Uniunea Europeană.
Nicolae Bănicioiu
Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu, în vizorul DNA, pentru luare de mită și trafic de influență
Direcția Națională Anticorupție cere ridicarea imunității parlamentare în cazul fostului ministru PSD Nicolae Bănicioiu. DNA a anunțat marți că a trimis o solicitare pentru avizul Parlamentului în urmărirea penală a lui Nicolae Bănicioiu pentru luare de mită, potrivit Realitatea PLUS. Acesta este acuzat că ar fi luat peste 2,6 milioane de lei de la doi oameni de afaceri în perioada 2012-2014. 
Parlamentul României
Acuzații în Parlament! Mai mulți aleși au luat ILEGAL bani de cazare în București
Acuzații grave în Parlament. Au candidat în București și Ilfov în urmă cu patru ani, însă au domiciliul în alt județ. Asta le oferă posibilitatea unor parlamentari să încaseze de la stat 4.800 de lei în plus, lună de lună - diurnă de cazare, relatează Realitatea PLUS. Statul român cheltuiește, în total, pentru cei 465 de parlamentari, 92 de milioane de lei în fiecare an, adică 18,5 milioane de euro. 
coronavirus Foto: Pixabay.com
OMS, apel urgent către țările din Europa: „Puneți cazurile COVID-19 de contact în CARANTINĂ!”
”Puneţi cazurile de contact în carantină”, este îndemnul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa! Îndemnul a fost făcut de directorul OMS însărcinat cu probleme de urgenţă sanitară Michael Ryan, în contextul unei intensificări îngrijorătoare a pandemiei COVID-19 într-o mare parte a Europei şi a Statelor Unite, relatează AFP. Din păcate, Europa a devenit în ultimele săptămâni noul focar COVID-19 al lumii. Avertismentul OMS vine în plin val doi al epidemiei de coronavirus în Europa.