Articolele autorului Ioana Stanescu:

Nicușor Dan, primarul ales la Capitalei

Primăria Capitalei, în stand-by. Nicușor Dan nu mai depune vineri jurământul. Care este motivul

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, miercuri seară, că nu-și va putea prelua mandatul vineri, când ar trebui să depună jurământul. Edilul și Consiliul General trebuie să fie învestiți în același timp, dar acest lucru nu se poate întâmpla deocamdată. Procedura a fost întârziată din cauza unei erori judiciare: dosarul de validare a mandatelor consilierilor a fost trimis la Primăria Sectorului 1, și nu la  Tribunalul București.

Scoaterea moaștelor Sf. Parascheva , octombrie 2020 Foto: Doxologia/Pr. Marius Cluci

Peste 9.000 de persoane au trecut pe la racla cu moaște a Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași

Peste 10.000 de pelerini au venit în pelerinaj la racla cu moaște a Sfintei Parascheva de la Iași, până în seara zilei de miercuri. Racla urmează să fie reintrodusă în Catedrala Mitropolitană în cursul nopţii de miercuri spre joi. După câteva evenimente agitate din cursul zilei, spre seară, s-a revenit la regula accesului la raclă doar pe baza buletinului de municipiul Iași. În săptămâna care a trecut de la începerea Pelerinajului dedicat Sfintei Cuvioase Parascheva, în total, peste 25.500 de credincioși au trecut pe la racla cu moaște de la Catedrala Mitropolitană din Iași.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Ce spune Raed Arafat despre măsura prin care pelerinii din afara Iașiului au fost lăsați la racla Sfintei Parascheva

Secretarul de stat Raed Arafat. șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a precizat miercuri că nu știe dacă la nivelul MAI a fost luată o decizie pentru ca pelerinii care nu sunt din Iași să fie lăsați la racla Sfintei Parascheva. Sute de persoane din afara Iașiului au fost lăsate, miercuri, de forțele de oerdine să se închine la racla Sfintei Parascheva.

Raed Arafat, șeful DSU, secretar de stat în MAI

Raed Arafat, APEL după creșterea masivă a infectărilor: Îndemnarea populației la nerespectarea regulilor înseamnă pacienți și persoane decedate în plus

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și secretar de stat în MAI, a lansat un APEL către populație pentru respectarea regulilor de protecție după ce „România se află pe un trend ascendent important" al infectărilor COVID-19. Acesta a avertizat că îndemnarea populaţiei la nerespectarea regulilor "nu înseamnă decât pacient în plus şi, probabil, în plus, persoane decedate". Arafat a prezentat și deciziile de ultimă oră de la Guvern care vor intra de mâine în vigoare, la prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. 

Curtea Constituțională a României Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

AMÂNAREA alegerilor parlamentare, în linie dreaptă: se pot organiza PESTE TERMEN, la cel mult 3 luni după expirarea mandatelor - MOTIVAREA CCR

Data alegerilor parlamentare decisă de Guvernul Orban pentru 6 decembrie poate fi amânată, potrivit MOTIVĂRII Curții Constituționale publicate miercuri, 14 octombrie. CCR a decis că alegerile pot fi organizate și anticipat, și peste termen, în acest al doilea caz, în nu mai mult de trei luni de la expirarea mandatului de patru ani al actualei legislaturi. Astfel, propunerea PSD de a organiza alegerile parlamentare pe 14 martie intră în linie dreaptă în cazul în care va fi de acord și președintele Klaus Iohannis. În acest moment, legea prin care parlamentarii stabilesc singuri când pot fi organizate alegerile legislative nu este în vigoare, ci așteaptă promulgarea de la Cotroceni. 

coronavirus Foto: Pixabay.com

Măsuri URGENTE anti-COVID-19 în județul Brașov după ce rata de transmitere a depășit pragul critic

Autorităţile din Braşov decid marți ce măsuri iau, după ce rata de incidenţă a crescut în județ la 1,5! Prefectul Brașovului, Cătălin Văsîi, a anunțat luni că, până în acest moment, 19 localități din județul Brașov au o incidență COVID-19 de peste 1,5 cazuri la mia de locuitori. Potrivit acestuia, cinci localități au depășit cu mult rata de incidență  3 iar municipiul Brașov se apropie de o incidență de 2 cazuri la mia de locuitori, aici fiind depistate jumătate din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2.

carantina coronavirus Video

Bucureștiul ar putea intra în CARANTINĂ în câteva zile. Ce spune prefectul Capitalei despre carantinarea sectoarelor

Bucureștiul este în continuare în topul îmbolnăvirilor cu coronavirus din țară. Rata de incidență în Capitală este de 2,30, a declarat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, prefectul Bucureștiului,. Gheorghe Cojanu susține că suntem la un pas de „lockdown”, dar speră ca numărul de noi infectări să scadă în urma restricțiilor. Pe de altă parte, viceprimarul Aurelian Bădulescu, încă în funcție, spune că până miercuri, săpămâna viitoare, vom ajunge la cota care impune carantinarea. Adică 3 infectări la mia de locuitori în 14 zile.