Articolele autorului Ioana Stanescu:

Vladimir Putin Foto: kremlin.ru
Vladimir Putin rămâne în politică până la moarte - președinte încă două mandate și senator pe viață
O nouă lege depusă chiar de liderul de la Kremlin îi oferă lui Vladimir Putin posibilitatea să devină senator pe viață dacă va ajunge să părăsească fotoliul prezidențial. „Țarul” Rusiei are oricum asigurate încă două mandate consecutive de președinte, până în 2036, când va împlini 84 de ani. Putin va deveni în acest caz cel mai longeviv lider rus după sovieticul Stalin.
Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Prefectul Capitalei promite lucrul în ture decalate pentru angajații bucureșteni
Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, este nemulțumit de faptul că nu au fost respectate măsurile restrictive impuse până acum în legătură cu decalarea programului. El a anunțat în acest sens că se va aplica măsura deja existentă pentru angajați de a lucra în ture decalate, pentru a decongestiona în primul rând transportul public. Primarul general Nicușor Dan a avertizat că se vor asigura că această măsură este aplicată atât la nivelul operatorilor economici publici, cât și al celor privați.
Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban Foto: Guvernul României
Șeful Cancelariei primului ministru: Nivelul de răspândire a infecțiilor în România este îngrijorător. Anunț despre măsuri anti-COVID-19
Autoritățile nu au în vedere „în momentul de față” noi măsuri în privința COVID-19, a anunțat, luni,  Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban. El a mai precizat și că percepția publică potrivit căreia autoritățile aruncă vina asupra populației pentru nivelul de răspândire a coronavirusului este una falsă.
Cum se transmite noul coronavirus prin aer la orele de curs, într-un restaurant sau acasă. Cum poate fi redus riscul de infectare în școli
Cum se transmite noul coronavirus prin aer la orele de curs, într-un restaurant sau acasă. Cum poate fi redus riscul de infectare în școli
Cel mai mare risc de infectare cu noul coronavirus este în spațiile interioare, ca barurile, restaurantele, în școli sau chiar acasă, la întâlnirile cu familia sau prietenii. Totuși, sunt mai multe căi prin care putem reduce posibilitatea de infectare în aceste cazuri. În primul rând trebuie să respectăm toate măsurile prin care putem combate infectarea prin aerosoli. El Pais a prezentat mai multe situații obișnuite în care ne putem infecta cu noul coronavirus, dar și ce măsuri putem lua pentru a reduce la maximum expunerea și chiar pentru a evita în final contractarea COVID-19.
Fitch Ratings a menținut ratingul de țară pentru România (octombrie 2020)
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță că agenția Fitch a menținut ratingul de țară al României
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, vineri seară, că agenția Fitch a menținut ratingul de țară al României și a spus „foarte clar” că PNL nu crește taxe în 2021. Fitch a confirmat ratingul României la „BBB minus”, cu perspectivă negativă. Potrivit prognozei, deficitul ar putea urca până la 9,5%, iar contracția economică va fi de 5% în acest an, dar mai bună față de alte țări din aceeași categorie. Agenția prognozează o rată de șomaj de 7,3% anul viitor.
coronavirus Foto: Pixabay.com
Alte decese în rândul cadrelor medicale. Bilanțul celor din prima linie a depășit 40 de morți din cauza COVID-19
Numărul celor din prima linie în lupta cu COVID-19 care au murit crește pe zi ce trece. Încă două cadre medicale din țara noastră au căzut victime coronavirusului. Este vorba despre un medic și un ambulanțier din Craiova, infectați cu SARS-CoV-2, relatează Realitatea PLUS. Aceștia și-au piedut viețile în ultimele 24 de ore. Astfel, tragicul bilanț al cadrelor medicale răpuse de noul coronavirus ajunge la 44. 
Mesajul sindicaliștilor din Sănătate Foto: Facebook.com/SindicatulPromedica
COVID-19. Sindicatele din Sănătate: Este timpul ca medicii să scoată mizeria de sub preș, nu să ceară imunitate pentru malpraxis!
Sindicaliștii din mai multe organizații ale medicilor au transmis vineri că este timpul ca medicii "să scoată mizeria de sub preş", nu să ceară „imunitate” pentru malpraxis, iar relaţia cu pacienţii trebuie să fie prioritară. Ei spun că este total nepotrivit mesajul celor de la de la „Solidaritatea Sanitară” care cer suspendarea malpraxisului pe timpul epidemiei de COVID-19.