Articolele autorului Ioana Stanescu:

Vaccinarea anti-COVID-19 oferă imunitate ridicată și la 6 luni de la rapel - CINE nu dezvoltă deloc anticorpi

STUDIU. Vaccinarea anti-COVID-19 oferă imunitate ridicată și la 6 luni de la rapel - CINE nu dezvoltă deloc anticorpi

Protecția la șase luni după vaccinarea completă împotriva COVID-19 este încă puternică, iar eficacitatea vaccinului este ridicată, arată datele unui studiu realizat de unul din operatorii de servicii medicale de pe piața românească. Peste 80 la sută dintre participanți, imunizați cu serul de la Pfizer-BioNTech, aveau încă o cantitate importantă de anticorpi, de 19 ori mai mare, potrivit concluziilor preliminare ale studiului derulat în ultimele șase luni.

Alexandru Nazare, ATAC la Florin Cîțu

Alexandru Nazare, ATAC la Florin Cîțu: România nu a fost obligată să comande o cotă parte de vaccinuri. De ce sunt secretizate datele?

Fostul ministru de Finanțe Alexandru Nazare îl contrazice pe Florin Cîțu în legătură cu achiziția impusă de Comisia Europeană a celor 120 de milioane de vaccinuri anti-COVID-19. Plata pentru cantitatea uriașă de doze, din care România a primit aproape 19 milioane, doar 10 fiind folosite, trebuie făcute anul viitor, și nu în 2023, așa cum anunțase premierul.

Guvernul Cîțu, AVERTIZAT de un medic ATI după „festivalul de nonvacciniști” din vară

Guvernul Cîțu, AVERTIZAT de un medic ATI după „festivalul de nonvacciniști” din vară: Va fi ca în Italia dacă marile spitale devin COVID

Un important medic ATI aduce critici dure Guvernului Cîțu în urma eșecului campaniei de vaccinare și a creșterii accelerate a noilor infectări din cauza tulpinii Delta. Șerban Bubenek trage un semnal de alarmă și cere autorităților ca toate marile institute din țară să nu intre în circuitul COVID, pentru protejarea bolnavilor cronici în actualul val 4.

Epidemiolog: Dacă nu sunt măsuri sau sunt nepotrivite, creșterea infecțiilor COVID-19 e vertiginoasă

Epidemiolog: Măsurile pe hârtie nu protejează. Dacă nu sunt bune, cazurile COVID-19 cresc vertiginos - Adevărul despre testarea în școli

Medicul Emilian Popovici, vicepreședinte al Societății Române de Epidemiologie, a avertizat că ieșirea din valul 4 poate avea loc numai dacă autoritățile iau măsurile potrivite și obligă oamenii să le respecte. Mai ales în acest moment, când România este pe trend ascendent, când cresc vertiginos infectările cu coronavirus din cauza tulpinii Delta. În plus, medicul a respins păstrarea școlilor deschise în acest val, principala cauză fiind testarea anti-COVID-19, ce nu poate fi asigurată în România.

Intrarea la TOATE concertele Festivalului George Enescu se face pe baza Certificatului verde COVID

Intrarea la TOATE concertele Festivalului George Enescu se face pe baza Certificatului verde COVID-19 - Ce fac cei nevaccinați

Organizatorii Festivalului George Enescu au anunțat că intrarea la TOATE concertele se va face pe baza certificatului verde COVID și, bineînțeles, cu biletul valabil. Decizia este aplicată pentru toate sălile unde se desfîșoară evenimentele din cadrul festivalului: Ateneul Român, Sala Palatului și Sala Radio. Măsura a fost luată după ce incidența coronavirus în Capitală a trecut de 3 la mia de locuitori, joi ajungând la 3,65.

Avertismentul cumplit al medicilor în valul 4 - Cât de repede ajungem în „zona de platou”

Avertismentul cumplit al medicilor în valul 4: Secțiile COVID-19 și ATI sunt pline - Cât de repede ajungem în „zona de platou”

Medicul Beatrice Mahler anunță că nu mai este niciun loc la secția de Terapie Intensivă de la Institutul „Marius Nasta”. Managerul trage un semnal de alarmă în legătură cu numărul uriaș de bolnavi care vin în aceste zile la spitale. Ocuparea până la refuz a secțiilor COVID, nu numai la ATI devine aproape zilnică, a mai spus Beatrice Mahler, în exclusivitate, joi, la Realitatea PLUS. Avertismentul medicului vine după ce joi au fost raportate, pentru a doua zi peste 7.000 de cazuri confirmate COVID-19, dintre care peste 240 sunt la copii, în timp ce și decesele se mențin în „limita” recordului negativ și survin, tot mai des, în cazul tinerilor.

Constănțenii, terorizați de mirosuri groaznice de mai multe zile - Autoritățile NU știu de ce Foto: ct100.ro Video

Constănțenii, terorizați de mirosuri groaznice de mai multe zile - Autoritățile NU știu sursa poluării și ridică din umeri

Locuitorii din trei cartiere ale Constanței se confruntă de câteva zile cu un miros greu de suportat. Aceeași situație este și în comuna Valu lui Traian, relatează Realitatea PLUS. Cum nimeni nu știe de unde vine mirosul, localnicii cer ajutorul autorităților. Garda de Mediu și ISU Dobrogea au facut măsuratori, însă nu au găsit sursa mirosului. În tot acest timp, mesajele de disperare ale oamenilor inundă rețelele de socializare.

coronavirus Foto: Pixabay.com

Ședință la Palatul Victoria - Guvernul A DECIS restricțiile în localitățile unde incidența coronavirus depășește 4 și 6 la mie

Guvernul a stabilit în ședința de joi ce restricții vor fi aplicate în localitățile unde incidența se situează între pragurile de 6 și 7,5 la mia de locuitori, inclusiv în Capitală, unde se așteaptă ca incidența să treacă de 4 la mie în acest sfârșit de săptămână. Printre măsuri, carantina de noapte, dar nu și închiderea magazinelor după ora 18.00, potrivit anunțului făcut de premierul Florin Cîțu.

Jurnaliștii și activistul de mediu BĂTUȚI în timp ce filmau în pădure, mărturii la Guvern Foto: Greenpeace România Video

Jurnaliștii și activistul de mediu BĂTUȚI în timp ce filmau în pădure, mărturii la Guvern - Promisiunea lui Florin Cîțu

Activistul de mediu și jurnaliștii bătuți în timp ce filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri au venit azi să discute cu premierul. Florin Cîțu i-a primit la Palatul Victoria, însă nu le-a spus concret ce măsuri va lua împotriva agresorilor, relatează Realitatea PLUS. Cei patru bărbați au fost inițial reținuți, dar acum sunt cercetați sub control judiciar. 

Stația de metrou Eroii Revoluției

AVARIE la Metrou! Acces interzis la Eroii Revoluției după o defecțiune la rețeaua de electricitate - Când a fost reluată circulația

Metrorex a anunțat miercuri o avarie la Metroul bucureștean. Timp de câteva ore, trenurile nu au oprit în stația „Eroii Revoluției”. Persoanele care aveau nevoie să folosească metroul din această stație au apelat la transportul de suprafață. Oprirea trenurilor a fost suspendată în această stație din cauza unei avarii la rețeaua de electricitate.